Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Εθελοντισμός : Στυλοβάτης των κοινωνικών και πολιτιστικών δράσεων των πόλεων

Πολλές φορές είναι καλύτερα να αφήνεις τα κείμενα να μιλούν από μόνα τους χωρίς τα σχόλια ή τις παρατηρήσεις του blogger.Γι΄αυτό  σήμερα ας απολαύσουμε την ανακοίνωση της ομάδας εθελοντών του Αναγεννησιακού Φεστιβάλ του Ρεθύμνου και όποιος ζει στο Ρέθυμνο ας βάλει ένα χεράκι.

"Είμαστε πάλι εδώ! Μια φούχτα άνθρωποι που είχαν την τύχη να γεννηθούν σε μια πόλη τόσο μικρή αλλά τόσο πλούσια σε φυσικό και ανθρώπινο πλούτο. Είμαστε πάλι εδώ μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο μετά το Αναγεννησιακό φεστιβάλ του 2009. Έτοιμοι και πάλι να καταθέσουμε την αγάπη μας το χρόνο μας και τις δυνάμεις μας μικρές ή μεγάλες, και να δουλέψουμε ξανά για ένα φεστιβάλ αντάξιο των προσδοκιών όλων των συμπολιτών μας - Ρεθεμνιωτών και μη.

Η πρώτη μας συνάντηση αργά το βράδυ μιας Πέμπτης του Απρίλη είχε απ’ όλα. Γκρινιάξαμε για τα λάθη του πέρυσι αλλά και δώσαμε συγχαρητήρια ο ένας στον άλλο για όσα καταφέραμε να κάνουμε απλά και μόνο κάτω από την καθοδήγηση κάποιων ανθρώπων που έχουν την ίδια αγάπη με μας γι’ αυτή την πόλη. Παρακολουθήσαμε το βιντεάκι με τα κατορθώματά μας  που έχει ανέβει πια στο Youtube. Ήμασταν στ’ αλήθεια εμείς που τα κάναμε όλα αυτά; Είδαμε το πλάνο προς το οποίο θα βαδίσουμε φέτος και αποφασίσαμε να σηκώσουμε ακόμα μια φορά τα μανίκια. O στόχος μας πια ορατός αλλά οι απαιτήσεις μεγαλύτερες από κάθε άλλη φορά. Δεν πειράζει. Είμαστε έτοιμοι!

Έτοιμοι να δώσουμε πίσω στη πόλη μας κάτι απ’ αυτό που της χρωστάμε. Έτοιμοι να μοιραστούμε με όλους τη μαγεία της πόλης που μας γέννησε ή απλά μας αγκάλιασε. Έτοιμοι να μοιραστούμε ευθύνη αλλά και τη χαρά της προσφοράς. Ε … λοιπόν ναι! Είμαστε πάλι εδώ! Και ξεκινάμε!!!"



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.