Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Ηράκλειο : πόλη μοντέλο σχετικά με τις δυνατότητες άμεσης μείωσης των εκπομπών από τη διαχείριση απορριμμάτων στις μεσογειακές συνθήκες

Tο Ηράκλειο επιλέχθηκε από την ISWA ως μια πόλη  μοντέλο σχετικά με τις δυνατότητες άμεσης μείωσης των εκπομπών από τη διαχείριση απορριμμάτων στις μεσογειακές συνθήκες.
Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων (ISWA) κ. Atilio Savino, ο οποίος έχει διατελέσει στο παρελθόν υπουργός Περιβάλλοντος της Αργεντινής και είναι εκ των πρωτεργατών της συμφωνίας του Κιότο για τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα επισκέφτηκε σήμερα τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη. Η επίσκεψη αυτή έγινε στα πλαίσια της παγκόσμιας καμπάνιας της ISWA, ενόψει και της συνόδου στο Μεξικό το Δεκέμβριο του 2010, για την ανάδειξη των σημαντικών δυνατοτήτων περιορισμού των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τις δραστηριότητες διαχείρισης αποβλήτων.
Ο πρόεδρος της ISWA μίλησε με θερμά λόγια για τα άλματα που έχουν γίνει στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στο Ηράκλειο και στην Κρήτη συνολικά και την σημαντική μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που έχει ήδη επιτευχθεί με το κλείσιμο των χωματερών, την ανακύκλωση και την επεξεργασία των απορριμμάτων.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου τόνισε το ιδιαίτερο βάρος που έχει η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής για την Κρήτη, η οποία υποφέρει από την προϊούσα ερημοποίηση, και ανέδειξε τα πραγματικά βήματα που έγιναν στη διαχείριση στερεών αποβλήτων τόσο από τον ΕΣΔΑΚ και από το Δήμο Ηρακλείου.

Επίσης, συμφωνήθηκε από κοινού, η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της ISWA και του Δήμου Ηρακλείου για την εκπαίδευση του προσωπικού του Δήμου καθώς και άλλων φορέων στη συνεισφορά της διαχείρισης των απορριμμάτων στην κλιματική αλλαγή. Στα πλαίσια της συνεργασίας αυτής, ο Δήμος Ηρακλείου, από το 2011 θα φιλοξενεί την ετήσια συνάντηση εμπειρογνωμόνων από όλη τη Μεσόγειο για την ενεργειακή βελτιστοποίηση της διαχείρισης αποβλήτων και τη δραστική μείωση των εκπομπών διοξειδίουν του άνθρακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.