Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Aegina Fistiki Fest :΄Ενας τόπος και ένα προϊόν δημιουργούν ένα Φεστιβάλ !

Όλα άρχισαν όταν μία ομάδα ανθρώπων ξεκίνησε να δουλεύει πάνω στην ιδέα της διοργάνωσης ενός Φεστιβάλ για το φιστίκι και το νησί της Αίγινας.
Ο πυρήνας αυτής της ομάδας συγκροτήθηκε από ανθρώπους που προέρχονται από κοινωνικούς, παραγωγικούς και επιχειρηματικούς φορείς του νησιού. Σύντομα μπήκε υπό την αιγίδα του Δήμου και μετονομάστηκε σε Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ.

Η ομάδα αυτή έφτασε μέχρι τους πρόποδες της Αίτνας, στο Bronte της Σικελίας, για να επισκεφθεί τους Ιταλούς φιστικοπαραγωγούς και να ζήσει από κοντά τη γιορτή τους Sagra del pistacchio.  Στη συνέχεια ήρθε σε επαφή με τους φιστικοπαραγωγούς της Αίγινας και ζήτησε τη συνδρομή τους στο εγχείρημα της ανάδειξης αυτού του πολύτιμου προϊόντος, που κάνει διάσημο το νησί. Συναντήθηκε με τις παραγωγικές τάξεις και τους επαγγελματικούς φορείς. Κινητοποίησε καλλιτέχνες μέσα και έξω από το νησί. Αναζήτησε βοήθεια από εθελοντές.

Το Aegina Fistiki Fest άρχισε να καθιερώνεται στη συνείδηση του κοινού ως πρωταγωνιστική εκδήλωση του φετινού καλοκαιριού. Σήμερα, με διοργανωτή τον Δήμο της Αίγινας, το «Aegina Fistiki Fest» έχει όλα τα εχέγγυα για να καθιερωθεί ως μόνιμος θεσμός.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, πλούσιο και πολυδιάστατο, είναι αποτέλεσμα εθελοντικής προσφοράς δεκάδων ανθρώπων, που επώνυμα ή ανώνυμα αγκάλιασαν με θέρμη και ενθουσιασμό το εγχείρημα.

Επιδίωξη των οργανωτών είναι να αναδείξουν και να προωθήσουν το φιστίκι Αιγίνης . Το Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) που μέσα σε λιγότερο από έναν αιώνα καλλιέργειας, κατάφερε να γίνει διεθνώς γνωστό ως το καλύτερο φιστίκι στον κόσμο. Με δημιουργικές προτάσεις βασισμένες στο φιστίκι, εκδηλώσεις ζωντανής μουσικής, συναυλίες, παραδοσιακούς χορούς, εικαστικά δρώμενα – εκθέσεις και διαγωνισμούς γαστρονομίας, η Γιορτή έχει στόχο να προσελκύσει όλες τις ηλικίες αλλά περισσότερο την Ελληνική οικογένεια. Στόχος είναι να έρθουν στο Φεστιβάλ χιλιάδες επισκέπτες από την Αθήνα και τον Πειραιά καθώς επίσης και από άλλα νησιά του Σαρωνικού.

Παράλληλα, δραστηριοποιούνται στην προσέλκυση επισκεπτών από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.