Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για τον Πρώτο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό για τις Τοπικές Αρχές πάνω σε ορθές πρακτικές για την υποστήριξη πρωτοβουλιών για μετανάστες ηλικιωμένους

Υπό την αιγίδα του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών, σε συνεργασία με την Επιτροπή των Περιφερειών και του Υπουργείου για Θέματα Γενεών, Οικογένειας, Γυναικών και Ένταξης του Κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας της Βεστφαλίας, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας «Ενεργός γήρανση των ηλικιωμένων μεταναστών σε ολόκληρη την Ευρώπη» (ΑΑΜΕΕ), διοργανώνεται ο πρώτος διαγωνισμός για τις ευρωπαϊκές τοπικές αρχές, αναφορικά με την εκπόνηση στρατηγικών για την ενεργό τρίτη ηλικία, για την ενσωμάτωση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων μεταναστών.

Κύριος στόχος της ανωτέρω πρόσκλησης υποβολής προτάσεων είναι η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ηλικιωμένων μεταναστών μέσω της ανελλιπούς συμμετοχής τους στις κοινωνικές, οικονομικές, πολιτιστικές, πνευματικές και πολιτικές υποθέσεις, και όχι απλώς με τη μορφή της συμμετοχής τους στην αγορά εργασίας.
Οι προτεινόμενες πρωτοβουλίες θα πρέπει να αναφέρονται περισσότερο ή λιγότερο στους τομείς της στέγασης, της ψυχαγωγίας και του πολιτισμού, των κοινωνικών και διαγενεακών δράσεων, της υποστήριξης οικονομικών δράσεων που σχετίζονται με πολιτιστικά ευαίσθητα προϊόντα και υπηρεσίες και του εθελοντισμού.

Κάθε πρόταση θα πρέπει να αφορά πρωτοβουλία που, είτε ήδη υλοποιείται, είτε έχει ολοκληρωθεί. Οι δε υποβαλλόμενες προτάσεις θα πρέπει να πληρούν τα εξής κριτήρια:
Καινοτομία: οι δράσεις θα πρέπει να αφορούν νέες ιδέες για προϊόντα ή υπηρεσίες, καθώς και νέους τύπους συμμετοχής των ηλικιωμένων μεταναστών.
Βιωσιμότητα: κάθε πρωτοβουλία θα πρέπει να έχει μακροχρόνια διάρκεια και ισχυρές υποδομές, λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική διάσταση της βιωσιμότητας.
Σαφήνεια: μια επιτυχής πρωτοβουλία προϋποθέτει συγκεκριμένες απαντήσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι μετανάστες.
Μεταβιβασιμότητα: κάθε προτεινόμενη δράση θα πρέπει να αποτελεί πηγή έμπνευσης για τις άλλες τοπικές αρχές.
Επικοινωνία: κάθε σχέδιο πρότασης θα πρέπει να προβλέπει μηχανισμούς προβολής, διάδοσης και διάχυσης των αποτελεσμάτων της.
 
Προθεσμία: 31 Οκτωβρίου 2010 Πληροφορίες:
Aktion Courage e.V. - SOS Rassismus
Cornelia Schroder
Kaiserst^e 201
DE-53113 Bonn
Phone: 0049 (0) 228 21 30 61
c.schroeder@aktioncourage.org
www.aktioncourage.org/ELACinenglish


Διαβάστε επίσης :


Χάρτης δεσμεύσεων των Ευρωπαϊκών πόλεων για την ένταξη των Μεταναστών

Η καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού βασική παράμετρος των Βιώσιμων πόλεων
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.