Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Θεσσαλονίκη :Christmas Magic City

Ένα γιορτινό και ιδιαίτερο Χριστουγεννιάτικο πάρκο έχει δημιουργηθεί από τη Helexpo σε άμεση συνεργασία με την Attract Productions στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και έχει ήδη δεχτεί 40.000 επισκέπτες από τις 27 Νοεμβρίου που άνοιξε τις πύλες του. Εκτός από την υποστήριξη σε θέματα διοργάνωσης, θα τύχει προβολής από όλους τους παραγωγικούς φορείς της πόλης όπως τα επιμελητήρια, τον εμπορικό σύλλογο και τους εκπρόσωπους τουριστικών φορέων.
Η διοργάνωση αυτή έχει στόχο τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία του κοινού, καθώς και να τονώσει την κίνηση στο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης αναδεικνύοντας την πόλη ως Χριστουγεννιάτικο-θεματικό-τουριστικό προορισμό. Για το σκοπό αυτό όπως προαναφέρθηκε έχουν ενημερωθεί οι κυριότεροι φορείς της πόλης, ανάμεσά τους το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης , το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο Οργανισμός Τουριστικής προβολής Νομού Θεσσαλονίκης, η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης κι έχουν συμφωνήσει να συμμετέχουν και να συνδράμουν στο πλαίσιο της εμβέλειας και της αρμοδιότητας τους.
«Θα επικοινωνήσουμε το γεγονός ως σύλλογος σε όλα τα μέλη μας και το πελατειακό μας κοινό. Έχουμε υποχρέωση όλοι να συμβάλλουμε ώστε να πετύχει το εγχείρημα προς όφελος της αγοράς και όλης της πόλης», λέει ο κ. Φιλιππίδης, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα τον μακρόπνοο σχεδιασμό του πάρκου. Παράλληλα, τη στήριξή τους στη διοργάνωση του χριστουγεννιάτικού πάρκου εξέφρασαν και οι εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης Δημήτρης Μαντούσης έκανε λόγο για θετική πρωτοβουλία, που ενδιαφέρει όλη την πόλη δηλώνοντας «Εμείς θα τη στηρίξουμε από την πλευρά μας και εκτιμώ ότι θα πάει καλά». Επίσης, και η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης θα προβάλει το γεγονός μέσω του ενημερωτικού φυλλαδίου που εκδίδει και διανέμει τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Βουλγαρία.
Το «Christmas Magic City - Τhessaloniki», προσδοκά να προσελκύσει κοινό από όλη την Ελλάδα, αλλά και από χώρες των Βαλκανίων. Μακροπρόθεσμος, άλλωστε στόχος της HELEXPO είναι η ανάδειξη της Θεσσαλονίκης, ως η «Πόλη των Χριστουγέννων» για όλη τη Ν.Α. Ευρώπη. Ο φιλόξενος και μαγικός κόσμος των 16.000 τετραγωνικών μέτρων, εκ των οποίων τα 6.000 τ.μ. είναι υπαίθριοι χώροι, υπόσχεται να διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους δίνοντας τους την ευκαιρία να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις με πρώτη και καλύτερη «Ο Μάγος των Χριστουγέννων» στην αίθουσα Corona, θεάματα όπως παρελάσεις από ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ, ξωτικά κ.α., συναυλίες, δημιουργικά εργαστήρια, να συμμετάσχουν σε διαδραστικά παιχνίδια, σε carousel, να κάνουν πατινάζ σε παγοδρόμια και να απολαύσουν χριστουγεννιάτικες λιχουδιές.

Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση http://www.cmct.gr
Ώρες λειτουργίας:
Καθημερινές: 17:00-22:00
Σαββατοκύριακο & ημέρες εορτών: 10:00-22:00

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.