Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

H επίδραση των νέων τεχνολογιών στη ζωή της πόλης

«Ηράκλειο, Ψηφιακή Πόλη»
Τόπος εκδήλωσης: 
Πολύκεντρο νεολαίας ( Ανδρόγεω 2 ) , Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010, 6.00μμ - 8.00μμ

Ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με το Εμπορικό, Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ηρακλείου, το Κέντρο Μεταφοράς Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και το ATEI συνδιοργανώνουν Εσπερίδα με τίτλο:«Ηράκλειο, Ψηφιακή Πόλη», την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010 (6.00μμ-8.00μμ) στο Πολύκεντρο νεολαίας (Ανδρόγεω 2 ) και αποτελεί μια προπαρασκευαστική δράση για την καθιέρωση ετήσιου γεγονότος με θέμα την ψηφιακή πόλη.

H ανάδειξη του ψηφιακού στοιχείου, ως στοιχείο ταυτότητας της πόλης έχει άμεσες πολιτικές και οικονομικές επιδράσεις. Στόχος των διοργανωτών είναι οι πολίτες να έλθουν σε επαφή και να γνωρίσουν τις ψηφιακές δράσεις και υπηρεσίες που παρέχονται στην πόλη και  να παρακινηθούν να τις χρησιμοποιούν. 

Η παρουσία του Πανεπιστημίου, του ΙΤΕ, του Τεχνολογικού Πάρκου, του ΑΤΕΙ ενδυναμώνουν τον ψηφιακό τομέα  σαν ισχυρό στοιχείο ταυτότητας για την πόλη του Ηρακλείου.  Η φιλοξενία του ΕΝΙΣΑ, η δημιουργία της Forthnet και του Θαλασσόκοσμου είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα για το πως επηρεάζει η συσσώρευση γνώσης  την οικονομία ενός τόπου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει  ομιλίες για το ρόλο των  τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών στην τοπική οικονομία και την εξυπηρέτηση του πολίτη, παρουσίαση των ψηφιακών δράσεων του Δήμου Ηρακλείου και παρουσιάσεις από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Ηράκλειο νέων καινοτόμων τεχνολογιών. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η εκδήλωση είναι ελεύθερη στο κοινό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
18.00-18.10     Έναρξη – Χαιρετισμός Δημοτικής αρχής Ηρακλείου

18.10-18.30    Ηράκλειο: Σε πορεία για την ψηφιακή πόλη. Μοχιανάκης Κωστής , προϊστάμενος πληροφορικής Δήμου  Ηρακλείου

18.30-18.50 Υπηρεσίες στοχευμένης πληροφόρησης: Προϋπόθεση για την ποιοτική αναβάθμιση της ζωής στις σύγχρονες πόλεις. Στρατάκης Μανώλης,Forthnet ΑΕ

18.50-19.10      Διαδίκτυο του μέλλοντος και έξυπνες πόλεις. Δήμος Παναγόπουλος Προϊστάμενος συστημάτων και δικτύων, Ινστιτούτου πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας.

19.10-19.30      e-services στους τομείς Τουρισμού και Πολιτισμού. Σπιταδάκης Βασίλης, Διευθύνων σύμβουλος Forth-crs

19.30-19.40       Workfinder.gr-Portal Εύρεσης εργασίας. Χαραλαμπάκης Γιάννης-Ιδρυτής NovelTech

19.40-20.00       Βήμα στον πολίτη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Δήμος Ηρακλείου
κ. Κωστής Μοχιανάκης
τηλ. 2810 399376
e-mail: costis-m@heraklion.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.