Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Μπράβο Manchester ! Περιτύλιγμα δώρων με την ταυτότητα της πόλης

@Μανώλης Τσαγκαράκης

Μια πραγματικότητα των πόλεων ανά τον κόσμο είναι ότι προβάλλουν την Χριστουγεννιάτικη αγορά τους ως μέρος της ταυτότητας τους αλλά και ως μέσον ενίσχυσης των τοπικών αγορών τους. Αυτό που δεν έχει παρατηρηθεί μέχρι τώρα είναι μια πόλη που να πουλάει το δικό της χαρτί περιτυλίγματος για τα δώρα που αγοράζουν οι επισκέπτες της, κι’ αυτή δεν είναι άλλη από το Μάντσεστερ της Αγγλίας.

Δημιουργήθηκε από τον σχεδιαστή Peter Saville και τα λαμπερά του χρώματα του συνδυάζονται πολύ όμορφα με αυτά από το λογότυπο της πόλης. «Εκτυπώθηκε» σε πέντε χιλιάδες κομμάτια/ρολά, πωλείται προς 2,99 λίρες Αγγλίας το καθένα και μπορεί κάποιος επισκέπτης της πόλης να το προμηθευτεί από τα διαδικτυακά καταστήματα του «Visit Manchester» (φορέας τουρισμού της πόλης), από το γραφείο τουριστικών πληροφοριών, την πινακοθήκη του Manchester, το εκθεσιακό κέντρο «Urbis», το επίσημο κατάστημα του «Visit Manchester» και από το τοπικό δισκάδικο «Vinyl Exchange».

Σίγουρα για τη πόλη είναι μια πρωτότυπη κίνηση για να ενισχύσει την επωνυμία της καθώς μπορεί τα δώρα των επισκεπτών να μη θυμίζουν Μεγάλη Βρετανία και κατ’ επέκταση Μάντσεστερ, αλλά το περιτύλιγμα των δώρων σίγουρα θα έχει την «γεύση» και το στυλ της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.