Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

City of San Francisco :THE TENDERLOIN PROJECT

@ Ζωή Νικολαΐδου , Δ/νση Ανάπτυξης στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Καβάλας "ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ"
 
Σε μία εποχή που η τέχνη και η καλλιτεχνική έκφραση θεωρούνται συνώνυμα του πλούτου και της ομορφιάς, το «Tenderloin Project» στρέφεται προς τη φωτογραφική αποτύπωση μίας άλλης πτυχής της σημερινής κοινωνίας, που συχνά προσποιούμαστε ότι δεν υπάρχει: αυτής της περιθωριοποίησης. «Το Tenderloin Project» αποτελεί συνδυασμό φωτογράφησης και βιντεοσκόπησης των ανθρώπων στους δρόμους των πιο περιθωριοποιημένων συνοικιών του Σαν Φρανσίσκο. Πρόκειται για μία συνεχή καλλιτεχνική προσπάθεια που αποσκοπεί στη δημιουργία ενός πορτρέτου της πολυποίκιλης κοινωνίας του Σαν Φρανσίσκο και ιδιαιτέρως των λιγότερο ανεπτυγμένων συνοικιών του. 
Αυτός ο συνδυασμός φωτογραφίας και κινηματογράφου που αποθανατίζει στιγμές της καθημερινής ζωής στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο «ταξιδεύει» στην Ατλάντα, στο Μαϊάμι, στη Νέα Υόρκη και στο Τόκιο προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε θεατές και από άλλες γωνιές της γης να δουν αυτές τις ζεστές εικόνες καθώς και τον τρόπο ζωής στο Tenderloin. 
Tο έργο θα ολοκληρωθεί με τη δημοσίευση των εικόνων σε μορφή βιβλίου, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν σε οργανισμούς που ενισχύουν και προωθούν την τέχνη στο Tenderloin. Με αυτόν τον τρόπο, θα εξασφαλιστεί η μακροβιότητα του συγκεκριμένου εγχειρήματος και η μεταλαμπάδευσή του στις επόμενες γενιές.


The Tenderloin Project from Sean Desmond on Vimeo.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.