Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Μελέτη κατασκευής δικτύου ποδηλατόδρομων στην Κατερίνη

Εγκρίθηκε στις 22-2-11 παμψηφεί από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κατερίνης η δαπάνη ύψους 70000 ευρώ με ΦΠΑ, για τη μελέτη κατασκευής δικτύου ποδηλατόδρομων στον πολεοδομικό ιστό της Κατερίνης και τη σύνδεσή του με την παραλιακή ζώνη και άλλες κοντινές περιοχές.


Τη μελέτη θα αναλάβει η Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνίου με επικεφαλής τον καθηγητή του Ε.Μ.Π., συγκοινωνιολόγο και πολεοδόμο κ. Θάνο Βλαστό. Η έκθεση της ομάδας του Ε.Μ.Π. προς το Δήμο τονίζει την ανάγκη δημιουργίας ποδηλατοδρόμων για ολόκληρο το Δήμο και όχι αποσπασματικών υποδομών. Σύμφωνα με τη μελέτη οι γειτονιές αποτελούν την πηγή της κίνησης του ποδηλάτου. Το ζητούμενο είναι από την πηγή αυτή, με ειδική υποδομή, να δίνεται η δυνατότητα στον ποδηλάτη να προσεγγίζει το κέντρο. Επισημαίνεται ακόμη, πως η ένταξη του ποδηλάτου στην Κατερίνη πρέπει να δώσει ικανοποιητικές λύσεις και στο πρόβλημα του πεζού συμπληρώνοντας το έργο που ήδη έχει γίνει. Γενικά στο Δήμο τα πεζοδρόμια είναι στενά, γι αυτό η πιο σκόπιμη λύση, όταν αυτό είναι εφικτό, είναι η λωρίδα ποδηλάτου να κατασκευάζεται με διαπλάτυνση του πεζοδρομίου έτσι ώστε να διευκολύνεται και ο πεζός όταν δεν υπάρχουν ποδηλάτες.


Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όσους συνέβαλαν στη μεγάλη ποδηλατοπορεία διαμαρτυρίας τον περασμένο Οκτώβρη που υπήρξε καθοριστική για τις σημερινές εξελίξεις. Η δικαίωση των αγώνων που δώσαμε τα τελευταία χρόνια μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε με εντατικότερους ρυθμούς τις προσπάθειες μέσα από το νέο Ποδηλατικό Περιβαλλοντικό Όμιλο "ΔΙΑΣ" Κατερίνης. Καλούμε όλες τις ποδηλατικές ομάδες να συμμετάσχουν σε ανάλογες εκδηλώσεις τους επόμενους μήνες για να καταδείξουν την ανάγκη άμεσης υλοποίησης της συγκεκριμένης μελέτης του κ. Θ. Βλαστού και της ομάδας του, προς τους οποίους τρέφουμε απεριόριστη εμπιστοσύνη και εκτίμηση.

@Από το podilatis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.