Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Kόρινθος:Συνάντηση Πολιτών Αδελφοποιημένων Πόλεων: Πολιτισμός, Νεολαία και Ευπαθείς Ομάδες

Δήμος Κορινθίων: «Συνάντηση Πολιτών Αδελφοποιημένων Πόλεων: Πολιτισμός, Νεολαία και Ευπαθείς Ομάδες» (Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα 'Ευρώπη για τους Πολίτες, 2007-201 3')

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος 'Ευρώπη για τους Πολίτες, 2007-2013', του οποίου εθνικό σημείο επαφής έχει οριστεί το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με πρωτοβουλία του Δήμου Κορινθίων πραγματοποιήθηκε διακρατική συνάντηση μεταξύ κατοίκων των πόλεων Buccino (Ιταλία), Kokkola (Φινλανδία) και Wreznia (Πολωνία). Στο τετραήμερο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, πολίτες από τις τέσσερις πόλεις διαπραγματεύτηκαν και αντάλλαξαν εμπειρίες και απόψεις σε θέματα που αφορούν τον πολιτισμό και τη νεολαία, την περιβαλλοντική πολιτική, επικεντρωμένη στη διαχείριση απορριμμάτων, την ανακύκλωση και την προσβασιμότητα σε άτ μα με αναπηρίες. Στο πλαίσιο του προγράμματος ο Δήμος, σε  συνεργασία με το Κέντρο Νέων Κορινθίας, το Πνευματικό Κέντρο, τη Φιλαρμονική, το Σωματείο ΑμΕΑ της Ν.Α. Κορινθίας, το ΕΕΕΕΚ Κορινθίας, το Ευθύμιο Κέντρο και το πρόγραμμα «έξω μαζί» για ΑμΕΑ, παρουσίασαν από κοινού δράσεις και προγράμματα που πραγματοποιούνται στην πόλη της Κορίνθου σε σχέση με τις ανωτέρω θεματικές ενότητες.


Στη διάρκεια της συνάντησης, σχηματίστηκαν τρία διαφορετικά στρογγυλά τραπέζια όπου ανταλλάχθηκαν εμπειρίες, ιδέες και πρακτικές της κάθε χώρας στους τομείς του πολιτισμού και της νεολαίας, της περιβαλλοντικής πολιτικής.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων κορυφώθηκε με την τελετή αδελφοποίησης του Δήμου Κορινθίων με τις πόλεις Wrzesnia και Buccino, όπου επισφραγίσθηκε με την υπογραφή του σχετικού πρωτοκόλλου η πολυετής συνεργασία των πόλεων, ενώ σε επόμενη συνάντηση αναμένεται να ολοκληρωθεί η αδελφοποίηση του Δήμου Κορινθίων και με την πόλη Kokkola.
 
Πληροφορίες:
Δήμος Κορινθίων
Κολιάτσου 32,
Τ.Κ. 201 00 Κόρινθος
Τηλ: 27413 61001 Φαξ: 27410 71700

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.