Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Ηράκλειο: “Μια γλυκιά σκέψη για την πόλη μας”

@Το κείμενο είναι απο το cretalive.gr
“Μια γλυκιά σκέψη για την πόλη μας” έγραψαν εκατοντάδες νέοι και νέες που βρέθηκαν στην πιο γλυκιά εκδήλωση του Σαββάτου, για την υποστήριξη υποψηφιότητας της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας.

Από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από την Βασιλική του Αγίου Μάρκου έως και τη Λότζια, σε μια προσπάθεια να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Ηρακλείου ως εν δυνάμει Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας για το 2014.

Την οργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβε ο δήμος Ηρακλείου και η αρμόδια αντιδημαρχία Παιδείας, Νεολαίας κι Εθελοντισμού, σε συνεργασία με τη μη κυβερνητική οργάνωση Νέων με έδρα την πόλη Youthnet Hellas, τους Πρόσκοπους Ηρακλείου, αλλά και τους Οδηγούς.

Πανό

Μικροί και μεγάλοι έγραφαν την πιο γλυκιά ευχή τους σ’ ένα τεράστιο πανό που κάλυπτε τον πεζόδρομο μπροστά από τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Εκατοντάδες ενεργοί πολίτες ευαισθητοποιήθηκαν προκειμένου να στηρίξουν την υποψηφιότητα της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας, για να πάρουν ως αντάλλαγμα ένα γλυκό προσφορά των “Fresh Snacks”.

Το πανό και οι ευχές που συγκεντρώθηκαν πρόκειται να συμπεριληφθούν στην κατάθεση πρότασης υποψηφιότητας για την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας.

Εθελοντισμός

Σε συγκριτικό πλεονέκτημα για την πόλη αναδείχθηκε το γεγονός πως νέοι και νέες του Ηρακλείου ήρθαν και συμμετείχαν στην εκδήλωση εθελοντικά, επιθυμώντας να αναδείξουν την αξία της ενεργού και ανεξάρτητης συμμετοχής. Είναι χαρακτηριστικό πως η εκδήλωση διοργανώθηκε στο 100 % από εθελοντές νέους και νέες, που απέδειξαν πως η εθελοντική ενεργοποίηση είναι σημαντικότερη όλων. Τον τομέα του εθελοντισμού ανέδειξαν και οι εκατοντάδες πρόσκοποι και οδηγοί που βρέθηκαν στην εκδήλωση, τη στήριξαν ενεργά, αλλά και συμμετείχαν σε δεκάδες διαδραστικά παιχνίδια.

Χορός

Τα πλήθη συνεπήρε με τις χορευτικές ικανότητες της η χορευτική ομάδα Κουβανών κι Ελλήνων νέων, Caritmo, που ανέλαβε να συσπειρώσει χορευτικά όλους τους παρευρισκόμενους.

Μετά από ένα μοναδικό σόου των χορευτών της ομάδας Caritmo, στο πάρτυ συμμετείχαν όλοι οι παραβρισκόμενοι, που έκαναν ομαδικά χορευτικά σόου, αποδεικνύοντας το χορευτικό τους ταλέντο.

2014

Ένα τεράστιο ανθρώπινο 2014 σχηματίστηκε μπροστά από την πλατεία Καλλεργών, από πρόσκοπους, νέους, νέες και πλήθος κόσμου που θέλησε να συμμετάσχει σε μια ομαδική φωτογράφηση.

Εκατοντάδες άνθρωποι σχημάτισαν εκτός από το 2014, τα αρχικά του Ηρακλείου, αλλά και την ένδειξη EU που παραπέμπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Φεστιβάλ

Τη διεξαγωγή ενός λάτιν Φεστιβάλ για νέους στο Ηράκλειο, πρότεινε η ομάδα Caritmo να συμπεριλάβει η δημοτική Αρχή στην πρόταση υποψηφιότητας της, με στόχο να αναδεικνύονται μέσα σε αυτό διαφορετικά χορευτικά είδη της Ευρώπης, που θα χορεύονται από νέους.

Η πρόταση έπεσε στο τραπέζι εξαιτίας του γεγονότος πως ορισμένα μέλη των Caritmo γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Καραϊβική, μεταφέροντας ήθη και έθιμα τους στο Ηράκλειο που αγκαλιάστηκαν.

Με εναρκτήρια αφετηρία αυτό το σημείο, τα μέλη της χορευτικής ομάδας πρότειναν να υποστηρίξουν μια διοργάνωση Διεθνούς χαρακτήρα σε λάτιν ρυθμούς, στην οποία θα μπορούσαν να προσαρτιστούν άλλα χαρακτηριστικά είδη Ευρωπαϊκών χορών, τα οποία ωστόσο παραμένουν ενεργά και υποστηρίζονται από τους νέους.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιαλιτάκης είδε σε πρώτη φάση ως θετική τη συγκεκριμένη πρόταση, η οποία αναμένεται να συζητηθεί εντός των προσεχών ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.