Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Γνωρίστε τα Ελληνικά κρασιά και αμπελοτόπια

Με ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, εκδηλώσεις και δρώμενα υποδέχονται τους επισκέπτες τους τα οινοποιεία των «Δρόμων του Κρασιού», στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων «Ανοιχτές Πόρτες». Το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Μαΐου, τα επισκέψιμα οινοποιεία σε όλη την Ελλάδα ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, με στόχο το κάθε οινοποιείο που συμμετέχει να δημιουργήσει ένα γεγονός γύρω από το κρασί που θα φέρει τον καταναλωτή κοντά στο χώρο παραγωγής του.
Να σημειωθεί ότι σε ορισμένα οινοποιεία έχουν προγραμματιστεί ειδικές εκδηλώσεις, ενώ σε όλα τα οινοποιεία θα γίνονται ξεναγήσεις και γευσιγνωσίες.

Προσωπικά , επειδή είμαι χρόνια αμπελοκαλλιεργητής , οινοποιώ ερασιτεχνικά και έχω διατελέσει για αρκετά χρόνια πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Οίνου και Αμπέλου Κρήτης, σας υπόσχομαι ότι στο άμεσο μέλλον θα αρχίσουν μια σειρά δημοσιεύσεις για το ρόλο του κρασιού στις τοπικές οικονομίες και το marketing των προορισμών ,που βασίζεται στο φυσικό περιβάλλον και τα τοπικά προϊόντα.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.