Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Χανιά :Στόχος η Ανάπτυξη του Φυσιολατρικού Τουρισμού

Κάτι καλό γίνεται στο Δήμο Χανίων με την νεα Δημοτική αρχή στον τομέα του Τουρισμού.Μετά τις καλά σχεδιασμένες ενέργειες που έχουν τονώσει την κίνηση του τουρισμού κρουαζιέρας και τις προσπάθειες για ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού , νέα πρωτοβουλία ξεκίνησε για την ανάπτυξη του Φυσιολατρικού τουρισμού.Τα Χανιά είναι πανέμορφα, είναι κιβωτός των Κρητικών παραδόσεων και ηθών, έχει μια φύση καταπράσινη και δυναμικό πολιτικό προσωπικό.Γι' αυτό περιμένουμε τα καλύτερα !

"Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα των Δήμων Χανίων και Αποκορώνου για την πεζοπορία, που συνδιοργάνωσαν στο Φαράγγι του Δικτάμου, από τον Στύλο προς το Κατοχώρι Κεραμειών, την Κυριακή 10 Ιουλίου 2011. 


Το παρόν στην εκδρομή στο Φαράγγι, το οποίο αποτελεί μια όαση πρασίνου στις παρυφές των Λευκών Ορέων, έδωσαν ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Γρηγόρης Μαρκάκης, Αντιδήμαρχοι των δύο Δήμων, Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ.α.

Στόχος της κοινής πρωτοβουλίας, που ανέλαβαν οι Δήμοι Χανίων και Αποκορώνου, είναι η ανάπτυξη του φυσιολατρικού τουρισμού και της ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος των Λευκών Ορέων και των Φαραγγιών. Μάλιστα, υπήρξε κοινή δέσμευση για επανάληψη της πρωτοβουλίας και σε άλλες περιοχές φυσικού κάλλους του Νομού Χανίων, ενώ, όπως επισημάνθηκε, προκειμένου το εν λόγω Φαράγγι να γίνει επισκέψιμο χρειάζονται πολλές παρεμβάσεις.

Τόσο στον Στύλο όσο και στο Κατοχώρι επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή στους εκδρομείς.

Το Φαράγγι του Δίκταμου χαρακτηρίζεται από τα καταπράσινα τεράστια πλατάνια του, ενώ έχει πολλές κρημνώδεις πλαγιές στις οποίες φύεται το ενδημικό βότανο της Κρήτης, δίκταμος ή έρωντας. Ξεκινά 21 χιλιόμετρα ανατολικά των Χανίων, δίπλα στο Κατοχώρι, σε υψόμετρο 300 μέτρων, και καταλήγει 8 χιλιόμετρα ανατολικότερα, σε υψόμετρο 40 μέτρων, στο Φαράγγι, που βρίσκεται δίπλα στον Στύλο. Γι' αυτό είναι επίσης γνωστό με το όνομα Φαράγγι Κατεχώρι, ή Φαράγγι Στύλου."


@Πηγή www.chania.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.