Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Ο Αγιος Νικόλαος στο κανάλι Fasion One

@Από την ιστοσελίδα Κρητών Περιφέρεια 
Ο Μπεν Τάγκορυ (Benny Tagory), εικονολήπτης του αμερικάνικου καναλιού Fashion One -  www.fashionone.com -, βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο Λασίθι πραγματοποιώντας γυρίσματα των TOP HOTELS – DELUXE καθώς κι ένα ντοκιμαντέρ – αφιέρωμα στο Δήμο Αγίου Νικολάου το οποίο θα προβληθεί  σε 179 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Αν και ο Μπεν είναι πολυταξιδεμένος, αφού τα ταξίδια αποτελούν μέρος της δουλειάς του, κατά τη συνάντηση που είχε  με το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη δήλωσε ότι είναι εντυπωσιασμένος με την περιοχή μας και πολύ θα ήθελε να επιστρέψει ως μόνιμος κάτοικος!

Το  κανάλι Fashion Οne εκπέμπει  σε 3D και αποτελεί καινοτομία στον χώρο των Media  γιατί πρόκειται για  μια εντελώς νέα, ψηφιακή, τρισδιάστατη, στερεοσκοπική τεχνολογία προβολής, η οποία στηρίζεται στον ειδικό ψηφιακό προβολέα υψηλής ευκρίνειας, στην ειδική οθόνη και στα γυαλιά με ειδικούς φακούς που φοράει ο θεατής. Το αποτέλεσμα είναι μια τρισδιάστατη εικόνα που φαίνεται να επεκτείνεται σε βάθος, πίσω και μπροστά από την οθόνη-.


Η εκπομπή που θα φιλοξενήσει το αφιέρωμα στον Άγιο Νικόλαο  και  στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου,  αναφέρεται σε  κορυφαίους τουριστικούς  προορισμούς  από όλο τον κόσμο και η περιοχή μας επιλέχτηκε ως η καλύτερη  από όλη την Ελλάδα.
Η προβολή της περιοχής μας από το αμερικάνικο κανάλι FASHION ONE θα φανεί  εξαιρετικά χρήσιμη και θα ωφελήσει σημαντικά στην προσέλκυση τουριστών σε παγκόσμιο επίπεδο ένεκα της τεράστιας δημοσιότητας που έχει το εν λόγω κανάλι.
Τα γυρίσματα διήρκησαν τρεις ημέρες και οι διαδρομές που ακολούθησε ο Μπεν είναι:  Ελούντα, Πλάκα, Σπιναλόγκα, Βρουχάς, Μονή Αρετίου, Φουρνή, Νεάπολη, Μίλατος, Σίσι, Καλό Χωριό, Κριτσά, Παναγία Κερά και τα πιο σημαντικά και γραφικά σημεία στην πόλη του Αγίου Νικολάου.


Οι εικόνες που αποτύπωσαν οι δύο φακοί της τρισδιάστατης κάμερας ήταν μοναδικές και με πολλές εναλλαγές μια και οι λήψεις δεν περιελάμβαναν  μόνο όμορφα τοπία και αξιοθέατα αλλά έγιναν και λήψεις με ανθρωποκεντρικό ενδιαφέρον. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η επίσκεψή μας στον Συνεταιρισμό Γυναικών της Κριτσάς που εκείνη τη στιγμή προετοίμαζαν γλυκό του κουταλιού Βύσσινο και παραδοσιακά κουμπάνια (τοπικό κρητικό γλύκισμα).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.