Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011

SchönebergerARTwalk:Ένας ιδιαίτερος περίπατος στο Schöneberg Kiez του ΒερολίνουΚάθε τελευταίο Σαβ/κο του μήνα 11 π.μ. με 5 μ.μ.
Εννέα γκαλερί της περιοχής Schöneberg του Βερολίνου προσκαλούν τους επισκέπτες στην «εκδήλωση» SchönebergARTwalk (περίπατος μέσα και έξω από τις γκαλερί) που θα λαμβάνουν κάθε τελευταίο Σαβ/κο του μήνα. Η αρχή έγινε στις 25 Ιουνίου 2011 και οι περίπατοι θα λαμβάνουν χώρα όλο το καλοκαίρι.

Τα τελευταία δύο χρόνια μάλιστα λειτουργούν πολλές γκαλερί στις περιοχές Nollendorfplatz και Winterfeldplatz. Η περιοχή Kiez ζει έντονα τις τέχνες (ART) και υπάρχει ακριβώς η ατμόσφαιρα που υπήρχε τη δεκαετία του 1920 όταν τα διάφορα στούντιο μαζί με συγγραφείς, ηθοποιούς και χορευτές διαμόρφωσαν ένα δημιουργικό και ζωντανό μέρος.

Οπότε ο επισκέπτης προσκαλείται να ξανά-ανακαλύψει την σκηνή (των τεχνών) αυτή. Οι παρακάτω γκαλερί συμμετέχουν στο SchönebergARTwalk: Artstoff, Berlin Avantgarde, dorisberlin, Galerie cubus-m, Galerie Gilla Lörcher, Haus am Lützowplatz, Kit Schulte Contemporary Art, mianki. Gallery και Werkstattgalerie.


Μπορεί επίσης να περιηγηθεί στα Kiez και να «γυρίσει» τα μαγαζιά με αντίκες, διακόσμησης, ανθοπωλεία καθώς και άλλα μαγαζιά όπως ειδικευμένα μαγαζιά που πουλάνε Ουίσκι, λάδι και κρασί. Υπάρχουν βέβαια και μέρη όπως τη Winterfeldmarkt, όπου μπορεί ο επισκέπτης να απολαύσει το τσάι του ή το καφέ του.

Περισσότερες πληροφορίες για όσους σκοπεύουν να βρίσκονται αυτό το καλοκαίρι στο Βερολίνο: www.schoenebergerartwalk.de

@Την μετάφραση επιμελήθηκε ο Τσαγκαράκης Μανώλης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου