Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Φαντάσου την πόλη : Αγ.Δημήτριος 2011

Τον Νοέμβριο 2011 πραγματοποιείται η έκθεση «Φαντάσου την πόλη: Αγ.Δημήτριος 2011» στον εκθεσιακό χώρο του Δικτύου Εθελοντών Αγ.Δημητρίου, όπου θα παρουσιαστούν αρχιτεκτονικές και καλλιτεχνικές προτάσεις, οι οποίες αφορούν στον Αγ.Δημήτριο (Μπραχάμι) Αττικής, προσκαλώντας κατοίκους και φορείς να φανταστούν το αστικό τους τοπίο.

Κάλεσμα για συμμετοχή: Αρχιτεκτονικές και καλλιτεχνικές μελέτες, οι οποίες αφορούν στην περιοχή του Αγ.Δημητρίου (Μπραχάμι) Αττικής, μπορούν να λάβουν συμμετοχή στην έκθεση. Οι ενδιαφερόμενοι για την έκθεση, προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή χρειάζεται να προωθήσουν το όνομα, και τα στοιχεία τους, μαζί με τον τίτλο της μελέτης τους και μια σύντομη περιγραφή στο adopt@imaginethecity.gr | Επικοινωνία για συμμετοχή:  Μαίρη Παλμούτσου (694 4469170)

Η έκθεση στον Αγ.Δημήτριο είναι η δεύτερη έκθεση του Imagine The City.
Η πρώτη έκθεση, στα πλαίσια της πιλοτικής λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε το 2010 στην Χαλκίδα.

Το «Φαντάσου την πόλη: Αγ.Δημήτριος 2011» εγκαινιάζεται το Σάββατο 5  Νοεμβρίου και ώρα 20:00 στον εκθεσιακό χώρο του Δικτύου Εθελοντών Αγ.Δημητρίου.
Η έκθεση θα διαρκέσει από 4 έως 13 Νοεμβρίου 2011 και στα πλαίσια της θα φιλοξενηθούν παράλληλες δράσεις όπως η παρουσίαση των προτάσεων από τους μελετητές και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά δημοτικού, με αφορμή το υλικό της έκθεσης. (Το πρόγραμμα θα ακολουθήσει προσεχώς).

Εκθεσιακός χώρος Δικτύου Εθελοντών Αγ.Δημητρίου.(Ηπείρου 41, έναντι 6ου Δημοτικού σχολείου, Αγ.Δημήτριος).
Ώρες λειτουργίας: Δευτ. – Παρ.  10:00-14:00 και 16:00-21:00, Σαβ.-Κυρ. 10:00-22:00
Εγκαίνια: Σαβ.5 Νοεμβρίου στις 20:00
Κεντρική Ιδέα και επιμέλεια: Imagine the City, ομάδα εθελοντών
Διοργάνωση: Δίκτυο Εθελοντών Αγ.Δημητρίου «Αλλάζουμε την πόλη»
 
Για λεπτομέρειες και περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.
Τηλ. επικοινωνίας: Μαίρη Παλμούτσου (694 4469170)
Ηλεκτρονική διεύθυνση:  adopt@imaginethecity.gr

Λίγα λόγια για το Imagine the City
Το Imagine the City είναι μια σειρά δράσεων μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με θέμα την αισθητική ανάπλαση του αστικού τοπίου.
Χώρος δράσης η διαδικτυακή πλατφόρμα www.imaginethecity.gr, η οποία λειτουργεί ως κόμβος επικοινωνίας μεταξύ των πολιτών και μελετητών εξειδικευμένων ειδικοτήτων. Οι πολίτες αναρτούν θέματα από αναξιοποίητα σημεία των αστικών τοπίων και οι μελετητές κάνουν λήψη των θεμάτων για την ανάπτυξη μελετών ανάπλασης. Τα θέματα αυτά, είναι δημόσια, όπως δρόμοι, πλατείες ή κτήρια κοινής ωφέλειας, ή ιδιωτικά με δημόσιο ενδιαφέρον, όπως η πρόσοψη μιας πολυκατοικίας.
 
Το Imagine the City αποσκοπεί να προσφέρει δημιουργικές προτάσεις ανάπλασης
από εξειδικευμένους επαγγελματίες ή φοιτητές, με σκοπό να εμπλουτιστεί η αστική κουλτούρα των ελληνικών πόλεων, να καλλιεργηθεί περαιτέρω η αισθητική και η εργονομία του αστικού τοπίου και να ενθαρρυνθεί η συμμετοχή των πολιτών στην δράση για τον σκοπό αυτό.

«Οραματιζόμαστε τους κατοίκους των πόλεων να αναλαμβάνουν δράση, κοινοποιώντας τις ελλείψεις του αστικού τους τοπίου στην πλατφόρμα www.imaginethecity.gr. Τους μελετητές, στα πλαίσια των εργασιών τους, να διοχετεύουν την δημιουργικότητα τους σε προτάσεις ανάπλασης, τις οποίες θα δουν οι τοπικοί φορείς και οι κάτοικοι των πόλεων που τις αφορούν. Το σύνολο των πολιτών να έρχεται σε επαφή με δημιουργικές προτάσεις ανάπλασης για την πόλη τους, να σχολιάζουν, να αξιολογούν, να επιλέγουν και τους αρμόδιους φορείς να εμπνέονται και να κινητοποιούνται, τόσο για την υλοποίηση έργων ανάπλασης, αλλά και για την αισθητική και λειτουργική αρτιότητα τους»  
Μαίρη Καρατζά Συντονιστής ομάδας εθελοντών Imagine the City

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.