Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Φαντάσου την πόλη: Βόλος 2012

Το Μάρτιο 2012 πραγματοποιείται η έκθεση «Φαντάσου την πόλη: Βόλος 2012» με πάνω από 50 αρχιτεκτονικές, πολεοδομικές και καλλιτεχνικές προτάσεις, οι οποίες αφορούν στην πόλη του Βόλου, προσκαλώντας κατοίκους και φορείς να φανταστούν το αστικό τους τοπίο.

Η έκθεση «Φαντάσου την πόλη: Βόλος 2012» εγκαινιάζεται το Σάββατο 24 Μαρτίου και ώρα 19.30 στον χώρο του Κτιρίου Αποθήκης Καπνού (Ογλ και Ανθίμου Γαζή) και θα διαρκέσει από 24 έως 1 Απριλίου 2012. Επιπλέον, την Τετάρτη 28 Μαρτίου στις 18.00 στα πλαίσια της έκθεσης θα παρουσιαστούν οι προτάσεις των μελετητών και θα ακολουθήσει στρογγυλή τράπεζα με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών και απόψεωνσε σχέση με τα πιθανά σενάρια διαμόρφωσης του αστικού τοπίου της πόλης του Βόλου.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της οργάνωσης «IDEA|TOPOS 2012- 1o Πανελλήνιο Συνέδριο Marketing & Branding Τόπου (30 Μαρτίου - 1 Απριλίου) και Εκδηλώσεις Αστικού Πολιτισμού», και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Μαγνησίας.


Διεύθυνση: Άνθιμου Γαζή και Ογλ (1oς όροφος)
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Πέμπτη:16.00-21.00, Παρασκευή – Σάββατο: 10.00-20.00, Κυριακή 10.00-19.00
Εγκαίνια: Σαβ. 24 Μαρτίου στις 19:30
Κεντρική Ιδέα: Imagine the City
Διοργάνωση /επιμέλεια /υλοποίηση έκθεσης: Imagine the CityVolos team,
Ομάδα «Κ-ατασκευών» ΠΘ
Συνεργασία: Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Μαγνησίας
Υποστήριξη: Εργαστήριο Τουριστικού Σχεδιασμού, Έρευνας και Πολιτικής-ΤΜΧΠΠΑ|ΠΘ

Για λεπτομέρειες και περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.
Τηλέφωνο επικοινωνίας:6946950931 (Πατελίδα Μαριάννα)
Ηλεκτρονική διεύθυνση:  adopt@imaginethecity.gr
 
Λίγα λόγια για τοImagine the City
Το ImaginetheCity είναι ένα σχήμα συνεργασίας μεταξύ ατόμων και φορέων, μέσα στο οποίο επινοούνται, αναπτύσσονται και υποστηρίζονται δράσεις για την εικόνα και τον πολιτισμό των ελληνικών πόλεων.
Στο σύνολο των πολιτών υπάρχει όλη εκείνη η δημιουργική δυναμική, η οποία μπορεί να διαμορφώσει το αστικό τοπίο και τους τόπους της χώρας, ικανοποιώντας ανάγκες της Κοινωνίας. Καθώς οι υπάρχουσες και αξιόλογες πρωτοβουλίες, δράσεις και έργα, μπορούν να μεγιστοποιήσουν το θετικό αντίκτυπό τους στην Κοινωνία με προϋπόθεση την συνεργασία τους, το ImaginetheCity συγκροτείται για να αποτελέσει μια "δεξαμενή σκέψης" που διαπραγματεύεται την αρχιτεκτονική για τα δημόσια έργα, στοχεύοντας παράλληλα στην συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών. Αναζητούνται ευέλικτες τακτικές και συνεργασίες, οι οποίες ευνοούν την ανάπτυξη ιδεών και οραμάτων και διαμορφώνουν αφορμές υλοποίησης ιδεατών έργων.

Αξίες
Κοινωνία των πολιτών. Ενημέρωση. Συμμετοχή. Συνεργασία. Φαντασιακό. Δημιουργία. Καινοτομία. Αυτοδιαχείριση. Πολιτισμός του άστεως.

Σκοπός
η ανάδειξη της ταυτότητας του τόπου και η αστική αναγέννηση των Ελληνικών πόλεων.

Τι είναι οι εκθέσεις "Φαντάσου την πόλη";
Στις εκθέσεις «Φαντάσου την πόλη» παρουσιάζονται μελέτες, σχέδια και μακέτες που αφορούν μία πόλη, την πόλη όπου λαμβάνει χώρα η έκθεση κάθε φορά. Έτσι ο διάλογος μεταξύ μελετητών και κατοίκων που γίνεται στον διαδικτυακό τόπο platform.imaginethecity.gr, μεταφέρεται σε πραγματικό χώρο και πλαισιώνεται από παράλληλες δράσεις. Ταυτόχρονα το ευρύ κοινό αποκτά μια εικόνα των επεμβάσεων και βελτιώσεων που μπορούν να γίνουν στην πόλη τους και καθίσταται ικανότερο να έχει άποψη, να συζητήσει και να ζητήσει, να αντιληφθεί τις δυνατότητες βελτίωσης του αστικού τοπίου, να
οραματιστεί την πόλη του.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.