Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Μπρίστολ :Το Σύμφωνο των Δημάρχων επηρεάζει τη ζωή της πόλης


Ένα σύντομο βίντεο που κατασκευάσθηκε από το Γραφείο του Συμφώνου των Δημάρχων  , ερευνά την αλλαγή που έχει πραγματοποιηθεί στο Μπρίστολ μετά την υπογραφή του Συμφώνου των Δημάρχων στις 3 Φεβρουαρίου 2009.
Κάθε πρωτοβουλία υπογραφής του Συμφώνου των Δημάρχων ,αναλαμβάνει οικειοθελώς να ικανοποιήσει φιλόδοξους στόχους μείωσης εκπομπών CO2.
Η πόλη του Μπρίστολ υπέγραψε το Σύμφωνο στις 3 Φεβρουαρίου 2009, και αυτό το σύντομο βίντεο παρουσιάζει την πρόοδο που η πόλη έχει κάνει μέχρι στιγμής , για την επίτευξη της δέσμευσης.
Μιλώντας για τους στόχους του Μπρίστολ η  Barbara Janke, Επικεφαλής του Δημοτικού Συμβουλίου , λέει: «Ο πιο φιλόδοξος στόχος μας είναι η κατά 40% μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2020. Η συμμετοχή μας στο Σύμφωνο βοηθά μέσω της δημοσιότητας να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα δοκιμών νέων τεχνολογιών να μειώσουμε τα εμπόδια και να εξερευνήσουμε νέα σύνορα.


Εν τω μεταξύ, ο Stephen Hilton,  διευθυντής του Bristol’s Futures, εξηγεί: «Το Bristol’s Futures είναι μια συμμαχία των διαφόρων ομάδων μέσα στην πόλη του Μπρίστολ  που βοηθά  στην επίτευξη των φιλοδοξιών μας για την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για τη δημιουργία ενός τόπου όπου θεωρείται δεδομένη η μείωση των εκπομπών άνθρακα στις επιχειρήσεις  και για τη δημιουργία μιας πόλης που έχει μια πραγματική ποιότητα της ζωής. "
Το βίντεο εξερευνά το πώς αυτές οι προθέσεις έχουν μεταφραστεί σε πραγματικότητα. Επισκέψεις σε ένα εμπορικό κέντρο, ένα κέντρο της κοινότητας, μια οικογένεια και το κέντρο ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας, δείχνουν πώς εφαρμόζονται αυτά τα σχέδια και έχουν γίνει μέρος της καθημερινή ζωή των τοπικών κοινοτήτων στο Μπρίστολ.

Διαβάστε περισσότερα για το Σύμφωνο των Δημάρχων :The Covenant of Mayors

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.