Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Ισπανία :Χαρτογράφηση των αστικών "ευπαθειών"

To Ισπανικό τμήμα του οργανισμού Architecture, Housing and Land Development έχει δημιουργήσει ένα νέο εργαλείο για τη χαρτογράφηση της "ευπάθειας" των αστικών περιοχών.

Ο «Άτλαντας ττης αστικής ευπάθειας", διατίθεται στα ισπανικά και στα αγγλικά, επιτρέπει στους χρήστες να χαρτογραφήσουν τις ιδιαίτερα ευαίσθητες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με διάφορους δείκτες. Ο online χάρτης διαθέτει διαδραστικό φίλτρα 21 'αστικών δεικτών ευπάθειας , που ομαδοποιούνται σε τέσσερα κεφάλαια: κοινωνικοοικονομική ευαισθησία, κοινωνικοδημογραφική ευπάθεια, ευπάθεια στέγασης και υποκειμενική αντίληψη τρωτότητας. Από τους 21 δείκτες, τρεις  θεωρούνται «βασικοί δείκτες της αστικής ευπάθειας»: το ποσοστό των ανέργων, το ποσοστό των αναλφάβητων και το ποσοστό του πληθυσμού χωρίς επαρκείς υγειονομικές εγκαταστάσεις στο σπίτι.

Ο  διαδραστικός χάρτης επιτρέπει επίσης τη σύγκριση των αστικών ευπαθειών μεταξύ των περιφερειών και στο εθνικό πλαίσιο. Ο χάρτης καλύπτει όλες τις κοινότητες στην Ισπανία και αυτή τη στιγμή παρέχονται πληροφορίες από την Απογραφή του 2001 του πληθυσμού και των κατοικιών, αλλά αναμένεται να ενημερωθεί σύντομα με πληροφορίες από την απογραφή του 2011.


Μπορείτε να δείτε τον χάρτη εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.