Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Απονεμήθηκε το πρώτο "Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας"


Πιστοποιήθηκε η πρώτη επιχείρηση εστίασης στο νησί με το «Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας της Περιφέρειας Κρήτης». Πρόκειται για την επιχείρηση «Παραδοσιακό Γαστρονομικό Κέντρο Κρητικής Διατροφής – ΝΤΟΥΝΙΑΣ» που λειτουργεί στην Δρακώνα του Δήμου Κεραμιών, στα Χανιά, ιδιοκτησίας Στέλιου Τριλυράκη.

«Η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης, από την οποία δημιουργήθηκε το «Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας» στοχεύει στην προστασία και ανάδειξη της Κρητικής Διατροφής και απονέμεται σε εστιατόρια που προσφέρουν Κρητική Κουζίνα και χρησιμοποιούν αποκλειστικά παρθένο κρητικό ελαιόλαδο και τοπικά προϊόντα.

Με την πρωτοβουλία μας αυτή επιχειρούμε να ενισχύσουμε τον πρωτογενή μας τομέα, το τουριστικό μας προϊόν και κατ επέκταση την τοπική μας οικονομία» ανέφερε η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη.


Η προσπάθεια για ενιαίο και μοναδικό σήμα,  στοχεύει στην καθιέρωση του Σήματος Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας, ως κομμάτι του Brand name  «Κρήτη» της Περιφέρειας Κρήτης και καλεί τους επιχειρηματίες αλλά και καταναλωτές του νησιού, να συμμετέχουν στο δίκτυο, δημιουργώντας ένα ισχυρό ανταγωνιστικό  πλεονέκτημα στο χώρο της εστίασης, με στόχο μεταξύ άλλων την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας αλλά και του τουριστικού μας προϊόντος.

Το ενδιαφέρον που καταγράφεται για πιστοποίηση με το «Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας της Περιφέρειας Κρήτης» είναι υψηλό από τις επιχειρήσεις εστίασης της Κρήτης, και αρκετές βρίσκονται ήδη στην διαδικασία αξιολόγησης σε σχέση με τις νέες ισχύουσες Προδιαγραφές Πιστοποίησης. Η Περιφέρεια Κρήτης μαζί με το Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας προγραμματίζει ενημερωτικές ημερίδες σε όλο το νησί για τα οφέλη και την διαδικασία απόκτησης του σήματος. Μάλιστα σύμφωνα με τον προγραμματισμό η πρώτη ενημερωτική ημερίδα πρόκειται να γίνει την Τρίτη 22 Μάιου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.  
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πιστοποίηση, τα πιστοποιημένα εστιατόρια και τις εκδηλώσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το «Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας» τηλεφωνικά στο 28310 51401, ηλεκτρονικά στο symfono_gram@nar.gr ή μέσω της ιστοσελίδας www.cretan-nutrition.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.