Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Προώθηση Προορισμού :Οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος

Τη μέθοδο των «fam trips» (ταξιδιών γνωριμίας) επιλέγουν οι περιφέρειες, η μία μετά την άλλη, όπως η Κρήτη και η Πελοπόννησος, ως έναν από τους τρόπους προώθησης του τουριστικού τους προϊόντος. Μέσα από τα ταξίδια γνωριμίας, δίνεται η δυνατότητα σε ομάδες διαμορφωτών της κοινής γνώμης, τουριστικών διάμεσων και επαγγελματιών να γνωρίσουν έναν τόπο και τους επαγγελματίες του, ώστε να ανοίξει ο δρόμος γνωριμίας με τον τουριστικό προορισμό.Αναλυτικότερα:

Κρήτη: 380 γερμανοί τουριστικοί πράκτορες στο νησί
Η επανάκτηση του μεριδίου που κατείχε η Κρήτη από την παραδοσιακή τουριστική αγορά της Γερμανίας, προβάλει πλέον ως εφικτός στόχος όπως φάνηκε από τις εργασίες του χθεσινού συνεδρίου 380 κορυφαίων ταξιδιωτικών γραφείων της Γερμανίας που συνεργάζονται με τους τουριστικούς οργανισμούς Robinson και TUI, τις οποίες χαιρέτισε σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη και τους τοπικούς φορείς του τουρισμού, το γεγονός και μόνο ότι συνέδριο πραγματοποιείται στην Κρήτη στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Robinson Club «Καλημέρα Κρήτη», της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, καταδεικνύει τις προθέσεις της γερμανικής πλευράς να επαναφέρει προς το νησί μας και την Ελλάδα, το μεγάλο τουριστικό ρεύμα που προωθούσε μέχρι πρότινος στον προορισμό μας.
Οι γερμανοί εκπρόσωποι του τουρισμού εξέφρασαν την ικανοποίησή τους ακούγοντας τον κ. Αρναουτάκη ν' αναφέρεται στις δράσεις εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κρήτης, αλλά και τη συνεργασία της με την Περιφέρεια του Μέλανα Δρυμού παρουσία του υφυπουργού Εργασίας Γιοακίμ Φούχτελ, στην υποδοχή και αποδοχή που γνώρισε στην Ανατολική Κρήτη η γερμανική ορχήστρα πνευστών «Vollmaringer Musikanten» και πιο πρόσφατα στους Γερμανούς Ολυμπιονίκες και παραολυμπιονίκες, που βρέθηκαν για διακοπές στο ίδιο ξενοδοχείο. Τέτοιες δραστηριότητες -όπως συμφώνησαν άπαντες- συμβάλλουν στο να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη των Γερμανών.
Από την πλευρά τους, οι τουριστικοί εκπρόσωποι της Γερμανίας σε δηλώσεις τους στα ΜΜΕ της Κρήτης, εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς την Κρήτη και στάθηκαν ιδιαίτερα στο ασφαλές περιβάλλον του νησιού, που είναι η βασική προϋπόθεση της μαζικής... επιστροφής.
Οι ίδιοι παράλληλα χαρακτήρισαν την Ελλάδα και την Κρήτη σοβαρό και ελκυστικό προορισμό, πάντα υπό την προϋπόθεση της ασφάλειας και της ηρεμίας, ο οποίος ενδιαφέρει τα ταξιδιωτικά γραφεία, τα οποία θα έχουν οικονομικό κέρδος, όπως φυσικά και οι Έλληνες που ασχολούνται με το τουριστικό προϊόν.
Στο χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Κρήτης αναγνώρισε ότι η γερμανική αγορά είναι ο βασικός τροφοδότης των ξενοδοχείων μας, αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης ως ποιοτικός και ασφαλής προορισμός, στη στρατηγική της Περιφέρειας για την ενιαία τουριστική προβολή της Κρήτης, στις υποδομές και εξέφρασε την ελπίδα του ότι τα επόμενα τουριστικά πακέτα «θα έχουν έντονο το άρωμα της Κρήτης».

Πελοπόννησος: 15 βρετανοί τουριστικοί πράκτορες ενημερώθηκαν από τον Πέτρο Τατούλη

Επίσκεψη στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου πραγματοποίησαν 15 Βρετανοί tour operator και ενημερώθηκαν για το τουριστικό κεφάλαιο της Πελοποννήσου. Η επίσκεψη των Βρετανών tour operator οργανώθηκε από το Γραφείο ΕΟΤ Μεγ. Βρετανίας και Ιρλανδίας με την συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τους φορείς τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Τους Βρετανούς tour operator υποδέχθηκε η θεματική αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνα Νικολάκου, η οποία στην εισήγηση της, ανέφερε τις δράσεις στις οποίες έχει προβεί έως σήμερα η νέα αιρετή περιφερειακή αρχή στον τομέα του τουρισμού ενώ ακολούθησε εμπεριστατωμένη παρουσίαση.

Οι tour operator βρίσκονται στη Πελοπόννησο από τις 30/09/2012 έως και τις 07/10/2012. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους απέκτησαν μια συνολική εικόνα της Πελοποννήσου μέσω πρωτότυπων και βιωματικών εμπειριών, καθώς και των δυνατοτήτων που τους προσφέρει ο προορισμός. Αντίστοιχα στις κατά τόπους Περιφερειακές Ενότητες και σε συνεργασία με τους φορείς τουρισμού προχώρησαν στη διενέργεια workshop και παρουσίασης των δυνατοτήτων τους.
«Συνάντηση η οποία θέτει σταθερές βάσεις για την επαφή μας» χαρακτήρισε τη συνάντηση αυτή ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, τονίζοντας ιδιαίτερα την αειφόρο διάσταση του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου.
«Κάθε τόπος έχει τη δική του ιδιαίτερη εμπειρία να προσφέρει στους επισκέπτες και το επίπεδο ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Η αειφόρος αντίληψή μας για το τουριστικό μας προϊόν εδράζεται στην ποιότητα των παραδοσιακών μας αγαθών, αλλά και στην πίστη μας στις αξίες και τις αρχές της Μεσογειακής διατροφής» ανέφερε ο κ. Τατούλης. Πρόσθεσε επίσης ότι η Πελοπόννησος διαθέτει σημαντικά πλεονεκτήματα για τον τουρισμό, όπως το μεγάλο μήκος ακτογραμμών, τις εξαιρετικές παραλίες, τους μεγάλους ορεινούς όγκους, σπήλαια και πολλά άλλα, τα οποία προσφέρουν τη δυνατότητα ανάπτυξης και νέων εμπειριών για τους επισκέπτες.

Πέραν τούτων, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, υπάρχουν και αναπτύσσονται σημαντικές υποδομές, όπως λιμάνια, τα αεροδρόμια της Καλαμάτας και της Τρίπολης, ο ανατολικός παραλιακός άξονας, ενώ τα επόμενα δύο χρόνια θα αναπτυχθούν νέες μορφές θεματικού τουρισμού, όπως ο ιαματικός και ο καταδυτικός.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου επιλέγει για την τουριστική προβολή μεθόδους με τα μέγιστα ανταποδοτικά οφέλη όπως είναι τα ταξίδια γνωριμίας (fam trips). Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει επανειλημμένα προβεί σε προτάσεις προς τα Γραφεία Εξωτερικού του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού των κυριότερων αγορών στόχων για τη συνδιοργάνωση ταξιδίων γνωριμίας είτε πρόκειται για ξένους δημοσιογράφους, είτε πρόκειται για επαγγελματίες τουρισμού. Στόχος είναι σε συνεργασία με τους επίσημους φορείς τουρισμού της Πελοποννήσου να επιτύχουμε άρτια οργάνωση αντίστοιχων εκδηλώσεων οι οποίες προσφέρουν μεγάλα ανταποδοτικά οφέλη στον προορισμό Πελοπόννησος.

Πηγή :http://aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.