Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Ρέθυμνο :Γκράφιτυ με ...ονοματεπώνυμο


Γκράφιτυ με ...ονοματεπώνυμο, σαφή περιβαλλοντικά μηνύματα και ενημερωτικό χαρακτήρα κοσμούν εδώ και μερικές ημέρες τον μέχρι πρότινος άχαρο τοιχίο στο δημοτικό οικόπεδο του Κουμπέ, το οποίο σύντομα θα διατεθεί ως χώρος δωρεάν στάθμευσης στους δημότες.

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη, μια ομάδα νεαρών Ρεθυμνιωτών, με εξαιρετικό ταλέντο και καλλιτεχνικές ευαισθησίες ανέλαβαν να αποδώσουν με το δικό τους ευφάνταστο τρόπο τη δική τους οπτική για την κινητικότητα στην πόλη μας.

Οι: Ελευθέριος Χαλκιαδάκης, Γιώργος Χρόνης από την ομάδα “United Rethymno Artist”, Ιάσονας, Γιώργος, Ανδρέας, Σταμάτης και Σωτήρης, σε συνεννόηση με το Δήμαρχο, με τη βοήθεια της φαντασίας τους, της νεανικής σκέψης τους και των σπρέϋ που αγοράστηκαν από το Δήμο, απέδωσαν στον τοίχο ιδιότητες μέσου επικοινωνίας και προβληματισμού, αποδεικνύοντας πως το γκράφιτυ μπορεί να έχει τη δική του ιστορία αλλά και μια ιδιαίτερη αξία που αναδεικνύεται μέσα από την οργανωμένη, ομαδική ενυπόγραφη δουλειά. 

Αξίζει στ' αλήθεια ένα μεγάλο “μπράβο” κι ένα “ευχαριστώ” σε όλα τα παιδιά που επέδειξαν τόσο κέφι και μεράκι και διέθεσαν αδιαμαρτύρητα χρόνο και κόπο για να μας προσφέρουν με την ευρηματικότητά τους, ικανοποίηση.


Ελπίζεται αυτή η πρωτοβουλία, να προσελκύσει το ενδιαφέρον και άλλων οπαδών του γκράφιτυ που, προς το παρόν, εξαντλούνται στο ασυνάρτητο, παράνομο και ανεξέλεγκτο μουτζούρωμα τοίχων μνημείων, υπηρεσιών και ιδιωτικών κατοικιών, δημιουργώντας εικόνες ντροπής για τους ίδιους, για όλους εμάς και την αισθητική της πόλης μας.


Ο Δήμαρχος πάντως και οι υπηρεσίες του Δήμου τους προσκαλούν να ενταχθούν σε αυτή την οργανωμένη προσπάθεια και να συμμετάσχουν σε ομάδες νέων που θα αναλάβουν να χρωματίσουν με την τεχνοτροπία του γκράφιτυ επιλεγμένα σημεία της πόλης και των οικισμών του Ρεθύμνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.