Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Changing cities: Spatial, morphological, formal & socio-economic dimensions

Τo Διεθνές Συνέδριο "Changing cities: Spatial, morphological, formal & socio-economic dimensions", (Σκιάθος 18-21 Ιουνίου 2013), διοργανώνεται από το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΤΜΧΠΠΑ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος - Τμήμα Μαγνησίας, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Κεντρικής Ελλάδος και άλλους φορείς. 
Το συνέδριο φιλοδοξεί να αποτελέσει γόνιμο forum ανταλλαγής ιδεών για τις ‘πόλεις που αλλάζουν’ στο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον -  αναφορικά με όλα τα γνωστικά πεδία. Επιχειρεί να προσελκύσει αρχιτέκτονες, πολεοδόμους-χωροτάκτες, αρχιτέκτονες τοπίου, γεωπόνους, γεωγράφους, τοπογράφους, πολιτικούς μηχανικούς, οικονομολόγους, κοινωνιολόγους και δημογράφους του αστικού χώρου. Καλούνται όλοι οι επιστήμονες, ερευνητές και επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται στον επιστημονικό χώρο που καλύπτεται από τα παραπάνω θεματικά πεδία, να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις εργασίες (ως αρχείο *.doc) τους στη γραμματεία του Συνεδρίου. 


Οι εισηγήσεις που θα υποβληθούν θα κριθούν από τη διεθνή επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου και θα συμπεριληφθούν στην ηλεκτρονική έκδοση των Πρακτικών του Συνεδρίου (e-book, με ISBN number).

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου διοργανώνονται ειδικές θεματικές συνεδρίες (special sessions) με τη συμμετοχή ξένων και ελλήνων ερευνητών. Θα διοργανωθεί ειδική  συνεδρία για τα θέματα Marketing και Branding Τόπου/Πόλης (βλ. http://www.changingcities.prd.uth.gr/special_sessions.htm) η οποία είναι ακόμη ανοιχτή για συμμετοχές.  Την ευθύνη της διοργάνωσης της ειδικής αυτής συνεδρίας έχει το Εργαστήριο Τουριστικού Σχεδιασμού, Έρευνας και Πολιτικής (Ε.ΤΟΥ.ΣΕΠ) του ΤΜΧΠΠΑ και ειδικότερα οι Αλέξιος Δέφνερ (διευθυντής), Νικολός Βογιαζίδης και Νικόλας Καραχάλης (μέλη). 

Η προθεσμία για την υποβολή περιλήψεων είναι η Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013. Πληροφορίες: E.TOY.ΣΕΠ 24210-74494, Γραμματεία Συνεδρίου 24210-74422. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.