Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Οι έξυπνες πόλεις στην Ελλάδα:Η περίπτωση του Ηρακλείου


Την Τετάρτη 10-4-2013  βρέθηκα ως προσκεκλημένος ομιλητής στην ενότητα smart cities ,στο συνέδριο  M2M – Cloud & Green InfoCom που οργάνωσαν οι εκδόσεις smartpress.
Την τοποθέτησή μου απασχόλησε το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα , για το ζήτημα αυτό, στο χώρο της Ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης.Η έλλειψη πολιτικών.
Το όραμα της έξυπνης πόλης έρχεται να καλύψει μια μεγάλη ανάγκη, στον αντιφατικό κόσμο της παγκοσμιοποίησης.Την ανάγκη οικοδόμησης και προβολής μιας ξεχωριστής ταυτότητας που βασίζεται στα δικά σου ιδιαίτερα ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά.Μέσα από τους διαρκείς μετασχηματισμούς των πόλεων , που συγκεντρώνουν ολοένα και μεγαλύτερο ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού και της οικονομικής ζωής αναδύεται ένα βασικό ερώτημα για τους ανθρώπους που διοικούν.

Προς τα που πρέπει να στρέψω τους στρατηγικούς σχεδιασμούς της πόλης ώστε να έχω την ανάπτυξη που επιζητώ ;
Θέτοντας τους στρατηγικούς στόχους , χρησιμοποιούν την νέα τεχνολογία ως εργαλείο ανάπτυξης της ταυτότητας , που έχουν επιλέξει για την πόλη.Αλλά ενδυναμώνοντας ολοένα και περισσότερο το ρόλο των εφαρμογών πληροφορικής και επικοινωνιών, εν τέλει δημιουργείται μια νέα ταυτότητα.Η ταυτότητα της έξυπνης πόλης.

Τα ζητήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι πολλά.Αλλά ας ξεκινήσουμε από τα βασικά.(α)ΤΙ ΕΙΝΑΙ η έξυπνη πόλη ; (β)ΓΙΑΤΙ χρειαζόμαστε την έξυπνη πόλη ; (γ)ΠΩΣ πρέπει να οδεύσουμε στην έξυπνη πόλη ; (δ)ΤΙ πρέπει να κάνουμε ;

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.