Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Ο Μαραθώνας ελληνικός τουριστικός προορισμός 2012-2013

Eden
#Αναδημοσίευση από το www.localit.gr

Ο δήμος Μαραθώνα αναδείχθηκε , νικητής ελληνικός τουριστικός προορισμός για την περίοδο 2012-2013, του φετινού διαγωνισμού «Προσβάσιμος Τουρισμός – Accessible Tourism», του Προγράμματος της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας» (“European Destinations of Excellence” – EDEN). Επιλαχών προορισμός αναδείχτηκε ο Δήμος Μινώα Πεδιάδος.
Το Πρόγραμμα EDEN, αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ξεκίνησε το 2007,  με στόχο  την ανάδειξη νέων τουριστικών προορισμών, μη παραδοσιακών και μη αναπτυγμένων τουριστικά, οι οποίοι αναπτύσσονται σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.
Είναι η έκτη συνεχής χρονιά που το Ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού συμμετέχει στο Πρόγραμμα αυτό. Τόσο ο ελληνικός νικητής προορισμός, όσο και οι νικητές προορισμοί των  λοιπών κρατών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα EDEN θα προβληθούν – σε ευρωπαϊκό επίπεδο – μέσω δράσεων προβολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ θα βραβευθούν σε σχετική εκδήλωση, που θα διοργανώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το φθινόπωρο του 2013.  


Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα EDEN οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα 
http://ec.europa.eu/enterprise/sectors/tourism/eden/ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.