Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Ηράκλειο :Χαρτογράφηση Θορύβου

 Από τη συνάντησηΣυνεργασία είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης με τον κ. Δαλαμάγκα Βασίλειο, Επιθεωρητή Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ και την ανάδοχο ομάδα του έργου:
«Στρατηγική Χαρτογράφηση Θορύβου στην Πολεοδομική Ενότητα Ηρακλείου».
Θόρυβος στην μελέτη που γίνεται  εννοείται ο θόρυβος περιβάλλοντος που προέρχεται από την οδική κυκλοφορία των οχημάτων, τα συγκοινωνιακά μέσα πάσης φύσεως και οι βιομηχανικές δραστηριότητες.
Τα Σχέδια Δράσης που θα αναπτυχθούν θα αποσκοπούν στην  αντιμετώπιση των προβλημάτων του περιβαλλοντικού θορύβου στην πόλη του Ηρακλείου.
Η καταγραφή του θορύβου για την μελέτη ξεκινά από σήμερα και θα γίνεται από 6  αυτοκινούμενα συστήματα ειδικά εξοπλισμένα για την αποτύπωση του θορύβου τα οποία θα κινούνται στην πολεοδομική ενότητα του Ηρακλείου και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013
Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης τόνισε ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική μελέτη τις οποία τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν σε 4 μήνες από σήμερα .
Στόχος είναι πρόληψη και ο περιορισμός του περιβαλλοντικού θορύβου όπου χρειάζεται και ιδίως όπου τα επίπεδα έκθεσης του πληθυσμού σε αυτό μπορούν να έχουν επιβλαβείς επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων αλλά και στη διαφύλαξη της ποιότητα του ακουστικού περιβάλλοντος όπου αυτή είναι καλή.   
Στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας  κ. Βασιλάκης Μανόλης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.