Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Smarter Cities Master Class



Dr. Katharine Frase, Chief Technology Officer, IBM Public Sector
Η Νέα Εποχή του Smart: Το κομβικό σημείο της καινοτομίας και του τρόπου που ζούμε 

Στην πρώτη από μια σειρά από διαλέξεις υψηλής ποιότητας για τις έξυπνες πόλεις  , η  προϊσταμένη νέων τεχνολογιών της IBM, για τον δημόσιο τομέα, η Dr. Katharine Frase περιγράφει πώς οι ευφυέστερες πόλεις θα επικεντρωθούν  όλο και περισσότερο στον ανθρώπινο παράγοντα. Τα ευφυή συστήματα στις πόλεις, τις μεταφορές, την κυβέρνηση και τη βιομηχανία - μπορούν να αναλύσουν τις τεράστιες ποσότητες δεδομένων που δημιουργούνται γύρω μας ,να βοηθήσουν να γίνουν πιο σωστές οι αποφάσεις, να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά ή ακόμα και να προβλέπουν  το μέλλον. 
Αυτά τα συστήματα επιτρέπουν στους πολεοδόμους σε όλο τον κόσμο να σχεδιάσουν αστικά περιβάλλοντα που προωθούν την ασφάλεια, την κοινωνική ζωτικότητα και την οικονομική ανάπτυξη.
Μπορούν να φέρουν σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες από τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και εγκαταστάσεις αναψυχής. Παρέχουν τη δυνατότητα για την καλύτερη διαχείριση της ροής της κυκλοφορίας στα συστήματα μεταφορών  και τη μείωση της συμφόρησης και μπορούν να τονώσουν την οικονομική ανάπτυξη. 

Όμως, ενώ έχουν υπάρξει μεγάλα βήματα σε τομείς όπως τα Open Data και η αυξημένη ανταλλαγή πληροφοριών, τα εξυπνότερα συστήματα θα επιτύχουν στην βελτίωση των πόλεων, μόνο  αν υπάρχει μεγάλη συμμετοχή των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.