Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Συν Αθηνά ,η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα του Δήμου Αθηναίων

«Η διαδικτυακή πλατφόρμα «Συν Αθηνά» είναι μια πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων για να στηρίξει και να διευκολύνει τις ομάδες πολιτών που με τις δράσεις τους βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στην Αθήνα. Ο όρος «Ομάδες Πολιτών» αναφέρεται σε ομάδες κατοίκων που σχετίζονται μεταξύ τους γύρω από λύσεις και δράσεις για το καλό της γειτονιάς τους ή της πόλης. Μπορεί να είναι ΜΚΟ, ΑΜΚΕ ή και άτυπες ομάδες, ακόμη και μεμονωμένες πρωτοβουλίες.
Μοναδικό κριτήριο δημοσίευσης της καταχώρησής τους αποτελεί η έμπρακτη εμπλοκή τους σε δραστηριότητες για το κοινό όφελος. Η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα στις ομάδες να δημοσιεύσουν τις δράσεις τους για ευρύτερη επικοινωνία, να ενημερωθούν για αντίστοιχες δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν και να ανταλλάξουν με άλλες ομάδες εμπειρία και τεχνογνωσία. 
Για τους κατοίκους της Αθήνας είναι ένα ημερολόγιο δράσεων στο οποίο μπορούν να ενημερώνονται για το αντικείμενο, την τοποθεσία και την ημερομηνία διεξαγωγής δράσεων που τους ενδιαφέρουν. 
Στο site του «Συν Αθηνά»,φιλοξενούνται οι ραδιοφωνικές εκπομπές «αυτοσύστασης» των ομάδων πολιτών που πραγματοποιούνται στο studio του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού, Αθήνα 9,84. 


Η πλατφόρμα «Συν Αθηνά» δημιουργήθηκε με στόχο να αποτελέσει ένα εύχρηστο και καινοτόμο τεχνολογικά εργαλείο διασύνδεσης των ομάδων που αλλάζουν με τις δράσεις τους την πόλη. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένας δημόσιος φορέας δίνει βήμα σε δημιουργικούς ανθρώπους να εκφραστούν και να συμμετέχουν στα κοινά.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.