Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Ηράκλειο : Συλλογική η διαχείριση του σχεδίου "Ηράκλειο - Έξυπνη πόλη"

LogoΣυνεδρίασε την Πέμπτη 24/10/2013 στον Δήμο Ηρακλείου η επιτροπή των φορέων της πόλης για την προώθηση του σχεδίου «Ηράκλειο-Έξυπνη πόλη».
Η προσπάθεια  για την προώθηση του  σχεδίου «Ηράκλειο-Έξυπνη πόλη» αποτελεί στρατηγική επιλογή για την πόλη του Ηρακλείου.Γι’ αυτό ο Δήμος Ηρακλείου, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το ΙΤΕ, το ΑΤΕΙ, το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο συγκρότησαν την επιτροπή προώθησης του σχεδίου.Σταδιακά η επιτροπή θα συμπληρώνεται και με άλλους φορείς της πόλης με στόχο να γίνει συλλογική διαχείριση των στόχων.
Στη συνάντηση της Πέμπτης πήραν μέρος είκοσι δύο εκπρόσωποι φορέων και  ερευνητές του ΙΤΕ , του Πανεπιστημίου και του ΑΤΕΙ.Ο κ.Γιώργος Αεράκης Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και επεσήμανε ότι η συνεδρίαση της επιτροπής γίνεται δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση ότι η πόλη του Ηρακλείου είναι ξανά για τρίτη συνεχόμενη φορά στη λίστα “ world’s Smart21 Communities  για το 2014 που συντάσσει ο οργανισμός Intelligent Community Forum που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.
Τρία θέματα απασχόλησαν την συνάντηση.
Η δημιουργία διαδικτυακής πύλης για τα ανοικτά δεδομένα της πόλης, η διαχείριση των Big Data και η δημιουργία εφαρμογών crowdsourcing για να υποβοηθήσουν  την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στη ζωή της πόλης.
Σε δεκαπέντε ημέρες θα παρουσιασθεί το πρώτο πλάνο ενεργειών για την δημιουργία της διαδικτυακής πύλης Ανοικτών δεδομένων ενώ μέχρι τέλος του έτους θα έχουμε τα πρώτα συμπεράσματα για την διαχείριση των Big Data.Για τις εφαρμογές crowdsourcing θα προκηρυχθεί διαγωνισμός προτάσεων με ανοικτή διαβούλευση για την καταγραφή των ιδεών των πολιτών

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.