Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων στο πρόγραμμα URBACT (μέχρι 4 Νοεμβρίου 2013)

Ανακοινώθηκε η νέα πρόσκληση υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος URΒACT II (ανοικτή από 3 Οκτωβρίου 2013 έως και 4 Νοεμβρίου 2013). Αφορά τη δημιουργία δικτύων πόλεων με στόχο τη μεταφορά τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών. Συγκεκριμένα, χρηματοδοτείται η δημιουργία και λειτουργία εώς και 4 διακρατικών θεματικών ∆ικτύων με τους εξής στόχους:

1.  Την υποστήριξη καλών  πρακτικών μέσω της μεταφοράς τους μεταξύ πόλεων μέσα από μία διαδικασία διακρατικής ανταλλαγής γνώσης και μάθησης.
2. Την επισήμανση των κύριων στοιχείων που θα καθορίσουν την επιτυχή μεταφορά των πρακτικών αυτών από πόλη σε πόλη.
3. Τη διερεύνηση των μεθόδων με τις όποιες οι διακρατικές ανταλλαγές γνώσης  θα μπορέσουν να συστηματοποιηθούν και να υποστηρίξουν την αξιολόγηση, ανάδειξη,  προβολή και μεταφορά των καλών πρακτικών σύμφωνα με τους στόχους  της Ευρωπαικής Ένωσης για την χωρική συνεργασία στο πλαίσιο της Στρατηγικής 2020.
Περισσότερες πληροφορίες και σχετικά έγγραφα για την πρόσκληση θα βρείτε εδώ. Στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 οι πολιτικές και οι χρηματοδοτήσεις που σχετίζονται με την αστική ανάπτυξη θα εστιάζουν περισσότερο στην ολοκληρωμένη τοπική ανάπτυξη, επομένως η συμμετοχή στo πρόγραμμα έχει πολλαπλά οφέλη για μια πόλη. Οι ελληνικές και κυπριακές πόλεις που ήδη συμμετέχουν στην τρέχουσα φάση είναι η Κομοτηνή (RE-Block), η Αθήνα και η Περιφέρεια Αττικής (URBACT Markets, Sustainable Food), η Θεσσαλονίκη (My Generation At Work), η Λάρισα (Woodfootprint) και η Λατσιά (Jobtown). Η ιστοσελίδα και οι εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης του προγράμματος URBACT περιλαμβάνουν πληροφορίες για κάθε  δίκτυο ξεχωριστά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.