Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση του Πολίτη με Διαφάνεια σε μια Έξυπνη Πόλη

synedriokedeΞεκίνησε χθες το διήμερο συνέδριο με θέμα :«Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση του Πολίτη με Διαφάνεια σε μια Έξυπνη Πόλη – 5η Προγραμματική Περίοδος 2014-2020″  της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και ειδικότερα της Επιτροπής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Οι εργασίες ξεκίνησαν στις 7 το απόγευμα  στο ξενοδοχείο “Imperial” με χαιρετισμό από τον δήμαρχο της πόλης και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ Κώστα Τζανακούλη, τον πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας Ρίζο Κομήτσα και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό. Η έναρξη των εργασιών έγινε με ομιλία του προέδρου  της Επιτροπής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ Δημήτρη Καφαντάρη.
Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ τις Τετάρτης στη Λάρισα  ο Κώστας Τζανακούλης αναφέρθηκε στην βαρύτητα του συνεδρίου και των στοιχείων που θα παρουσιαστούν προκειμένου να μπορέσουν οι πόλεις να μεταβούν σε μια νέα εποχή όπου η εξυπηρέτηση των πολιτών γίνεται ευκολότερη μέσα από τις νέες τεχνολογίες. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης υπογράμμισε στην συνέντευξη ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική η χρονική περίοδος που διεξάγεται το συνέδριο καθώς ολοκληρώνεται το 4ο ΈΣΠΑ και οδεύουμε στη νέα προγραμματική περίοδο  2014-2020. Με βάση αυτό το δεδομένο θα είναι χρήσιμες οι πληροφορίες για τις νέες προοπτικές που ανοίγονται και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση η οποία μπορεί να συμβάλει καθοριστικά  στη δημιουργία έξυπνων πόλεων. Ο  Δ. Καφαντάρης έκανε αναφορά στις πρόσφατες ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για παροχή δωρεάν WI -FI και γνωστοποίησε ότι οι δήμοι έχουν ήδη προχωρήσει στο προσδιορισμό των σημείων όπου θα γίνει η εγκατάσταση των συνδέσεων.
Τα ερωτήματα που αναμένεται να απαντήσουν οι ειδικοί επιστήμονες που έχουν κληθεί να συμμετέχουν στο συνέδριο είναι: Πώς μπορεί να εκσυγχρονιστεί η λειτουργία των δήμων και γενικότερα της δημόσιας διοίκησης μέσα από τη χρήση εργαλείων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης; Ποια είναι η υφιστάμενη κατάσταση; Πώς μπορεί να λειτουργήσει μια «έξυπνη πόλη»; Πως μπορούν να χρηματοδοτηθούν  ανάλογα προγράμματα;
Στο πλαίσιο των εργασιών θα γίνει παρουσίαση και αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης των δήμων σε θέματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ενώ θα γίνει αναφορά σε βέλτιστες πρακτικές. Επιπλέον θα γίνουν παρουσιάσεις των επιχειρησιακών προγραμμάτων «Ψηφιακής Σύγκλισης» και «Διοικητικής Μεταρρύθμισης» για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.