Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Λάρισα :"περπατάει" για το διαγωνισμό «MAYORS CHALLENGE 2013-2014″

Το πράσινο φως για τη συμμετοχή του δήμου στο διαγωνισμό «MAYORS CHALLENGE 2013-2014″ που οργανώνει το ίδρυμα BLOOMBERG έδωσε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης. Η πρόταση που θα κατατεθεί από την πλευρά του δήμου έχει τίτλο: «Walk Our Way  δηλ. περπάτα μαζί μας / με τον τρόπο μας (WOW)».Αφού ευχηθώ καλή επιτυχία στην πόλη της Λάρισας , θάθελα να τους ευχαριστήσω που με επέλεξαν σαν ένα από τους τρεις επίσημους σχολιαστές της πρότασής τους.

Ο διαγωνισμός έχει πανευρωπαϊκό χαρακτήρα και αφορά ευρωπαϊκές πόλεις με πληθυσμό πάνω από 100.000 κατοίκους. Το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού είναι συνολικού ύψους 5 εκατ ευρώ, ενώ θα υπάρχουν άλλα 4 βραβεία από 1 εκατ. ευρώ έκαστο. 
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση οι «νέες» ιδέες στηρίζονται πολλές φορές σε ιδέες ή τάσεις που προϋπήρχαν. «Στη Λάρισα ήδη  περπατάμε. Η πόλη μας, ήδη ενεργά φροντίζει για στους πεζούς για τις καλύτερες δυνατές συνθήκες περπατήματος. Το πεζοδρομημένο κέντρο της πόλης  (ξεκινώντας ήδη από το 1985 ), καθώς και ειδικοί διάδρομοι στα πάρκα της πόλης, ράμπες, παγκάκια αξιοποίηση κοίτης Πηνειού κλπ. ενθαρρύνουν το περπάτημα, το τρέξιμο και προφανώς την ποδηλασία. Το νέο στην πρότασή μας, είναι ότι για πρώτη φορά, θέτουμε την τεχνολογία κυριολεκτικά «επί τόπου» για να διευκολύνουμε και να  ενθαρρύνουμε σε υπέρτερο βαθμό το περπάτημα. 

Ας κινηθούμε λοιπόν περισσότερο, ας  περπατήσουμε, πιο έξυπνα, πιο διασκεδαστικά με  την βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας, για υγεία σωματική και ψυχική».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.