Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Η ευρυζωνικότητα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος

Η Δ/νση Πληροφορικής και Επικοινωνιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει διήμερο Διακρατικό Συνέδριο με θέμα τον συντονισμό πολιτικών για τη βελτίωση της ψηφιακής προσβασιμότητας και την προώθηση της ευρυζωνικότητας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «SIVA – Βελτίωση της ψηφιακής προσβασιμότητας μέσω κοινών πρωτοβουλιών που διευκολύνουν την διάδοση των ευρυζωνικών δικτύων στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».
Το Συνέδριο θα λάβει χώρα την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου (οδός Κορωναίου 9, αίθουσες Καστελλάκη και Καρούζου αντίστοιχα) με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών για την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας σε χώρες της Νοτιοανατολικής Μεσογείου (Ιταλία, Σλοβενία, Ελλάδα, Βουλγαρία, Γερμανία και Αυστρία).
Εισηγητές του Συνεδρίου θα είναι εκπρόσωποι των εταίρων του Έργου SIVA (Δήμοι Περιφέρειες, Πανεπιστήμια, Κέντρα Επιχειρηματικότητας), καθώς και εκπρόσωποι της Κοινωνίας της Πληροφορίας.
Την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου (Τρίτη, 16/9/2014) θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας του Έργου SIVA για την ευρυζωνική προσβασιμότητα στην περιοχή και θα συζητηθούν οι επιπτώσεις από την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας. Ακόμα, θα παρουσιαστεί το Εργαλείο Αξιολόγησης επενδύσεων για τη μείωση του κόστους έργων ανάπτυξης ευρυζωνικών δικτύων και θα δοθεί η ευκαιρία για συζήτηση Ανοιχτού Διαλόγου αναφορικά με την Στρατηγική Ενίσχυσης της Ευρυζωνικότητας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.Στην ενότητα αυτή θα μιλήσει και ο Μοχιανάκης Κ με θέμα : "Ηράκλειο έξυπνη πόλη.Η ευρυζωνικότητα στρατηγικός μας στόχος"

Την δεύτερη ημέρα (Τετάρτη, 16/9/2014) από τις 9:00 έως τις 12:30 στην αίθουσα Καρούζου θα υλοποιηθεί «Εξειδικευμένο Εκπαιδευτικό Εργαστήριο με θέμα την αξιοποίηση νέων χρηματοδοτικών προγραμμάτων και τη χρήση καινοτόμων εργαλείων – μηχανισμών χρηματοδότησης για επενδύσεις σε ΤΠΕ και ευρυζωνικότητας» με εισηγητές εκπροσώπους της Κοινωνίας της Πληροφορίας. Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια απευθύνονται σε στελέχη δημοσίου τομέα που συμμετέχουν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων για την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας και έχει σκοπό να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να αξιοποιήσουν χρηματοδοτικές ευκαιρίες στα πλαίσια της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020»
Το Έργο SIVA συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διακρατικής Συνεργασίας «Νοτιοανατολική Ευρώπη» (SEEProgramme), μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α. 85%) και του Μηχανισμού Προ-ενταξιακής Βοήθειας (Μ.Π.Β. 85%).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.