Σήμερα Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 16.00-18.00 στα πλαίσια των δράσεων των "Μονάδων Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ" του Πανεπιστημίου Κρήτης θα μιλήσω για την παροχή υπηρεσιών στους πολίτες και τους επισκέπτες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.Θα αναλυθεί πως έχει εξελιχθεί το περιβάλλον των πόλεων διαχρονικά περνώντας από την ΠΟΛΗ 1.0 στην ΠΟΛΗ 3.0 , τα μοντέλα Δημάρχων που γνωρίσαμε μετά την μεταπολίτευση, τις νέες ανάγκες των πόλεων και των πολιτών.Την αστική ταυτότητα της "έξυπνης πόλης", πως την οργανώνουμε και τις θεματικές ενότητες ανάπτυξής της.Παραδείγματα πόλεων από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα.Χαρακτηριστικές εφαρμογές που αλλάξουν τη ζωή των πολιτών.
Αναλυτικά :
Το Πανεπιστήμιο Κρήτης στα πλαίσια του υπο-έργου «Μονάδες Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ» της πράξης «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για την ανάπτυξη και διάδοση του ανοιχτού λογισμικού» (Ε.Π. Ψηφιακής Σύγκλισης), που υλοποιείται από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) διοργανώνει δράσεις εκπαίδευσης για την ανάπτυξη εφαρμογών ΕΛ/ΛΑΚ στις θεματικές περιοχές του «Τουρισμού», του «Εκπαιδευτικού Λογισμικού» και της «Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης». Συγκεκριμένα, θα διοργανώσει τρεις κύκλους εκπαίδευσης, τρία σχολεία κώδικα, και ημερίδες (προώθησης, ενημέρωσης, διάχυσης αποτελεσμάτων). Ο κάθε κύκλος εκπαίδευσης περιλαμβάνει σεμινάρια θεωρίας και εργαστηρίων διάρκειας 12 ωρών και την υλοποίηση έργου συνεισφοράς σε ανάπτυξη εφαρμογών ΕΛ/ΛΑΚ εντός διαστήματος έως τριών (3) μηνών, κατά το οποίο ο κάθε συμμετέχων θα ενταχθεί στην ομάδα εκπαιδευομένων του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το πρώτο σεμινάριο του πρώτου κύκλου εκπαίδευσης ολοκληρώθηκε επιτυχώς!
2o Εκπαιδευτικό σεμινάριο
Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα:«Αξιοποίηση εργαλείων κο ινων ικής δικτύωσης σε θέματα Τουρισμού κα ι Δημόσιας Διοίκησης –Open Source Πλατφόρμα Buddypress» Που περιλαμβάνει την παρακολούθηση σεμιναρίου διάρκειας 12 ωρών και την υλοποίηση έργου συνεισφοράς στην ανάπτυξη εφαρμογών ΕΛ/ΛΑΚ.
Περιεχόμενο: Το σεμινάριο θα επικεντρωθεί στην open source πλατφόρμα Κοινωνικής Δικτύωσης Buddypress που αποτελεί plugin του wordpress και χρησιμοποιείται ήδη από ακαδημαϊκές κοινότητες ή εταιρείες ως εργαλείο εσωτερικής επικοινωνίας, προσφέρει πληθώρα δυνατοτήτων όπως ροή δραστηριοτήτων, ανάρτηση φωτογραφιών, ιδιωτικά μηνύματα, χώρους συζήτησης, δημιουργία προφίλ, παρουσίαση δραστηριότητας ιστολογίων, δημοσίευση εγγράφων, παρουσίαση υπηρεσιών. Οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να επεκτείνουν την πλατφόρμα και να προσθέσουν λειτουργικότητες που ανταποκρίνονται σε ανάγκες σχετικές με τον τομέα του Τουρισμού.
Πρόγραμμα Σεμιναρίου:
Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014
16.00-18.00 Θεωρία (Θεματική Περιοχή Τουρισμός)
Α. Αποστολάκης (Τ.Ε.Ι. Κρήτης): «Crowdsourcing for marketing and promotion in the tourism industry»
Γ.Ξανθός (Τ.Ε.Ι. Κρήτης): «Ανάλυση απόκλισης- συμμετοχής και εφαρμογής στον Τουρισμό»
18.00-19.00 Εργαστήριο -Πρακτική Εκπαίδευση
Σ. Καουκάκης, Χ. Παπαγιαννάκης (Πανεπιστήμιο Κρήτης) : «Περιβάλλον Εκπαίδευσης – WordPress»
Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014
16.00-18.00 Θεωρία (Θεματική Περιοχή Δημόσιας Διοίκησης)
Κ.Μοχιανάκης (Προϊστάμενος Πληροφορικής και Επικοινωνιών Δήμου Ηρακλείου):
«Τοπική Αυτοδιοίκηση και Παροχή Πληροφοριών στους πολίτες και τους επισκέπτες»
18.00-19.00 Εργαστήριο –Πρακτική Εκπαίδευση
Σ. Καουκάκης, Χ. Παπαγιαννάκης : «Buddypress Plugin »
Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014 16.00 – 19.00
Εργαστήριο –Πρακτική Εκπαίδευση
Σ. Καουκάκης, Χ. Παπαγιαννάκης : «WordPress –Buddypress 1/2 »
Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014 16.00 – 19.00
Εργαστήριο –Πρακτική Εκπαίδευση
Σ. Καουκάκης, Χ. Παπαγιαννάκης : «WordPress –Buddypress 2/2 »
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.