Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

"We do local": Η τοπική παραγωγή στα πρότυπα πιστοποίησης

Το νέο πρότυπο πιστοποίησης επιχειρήσεων «We do local» και η απονομή του στις πρώτες επιχειρήσεις που έχουν πιστοποιηθεί από τη νεοσύστατη εταιρεία «Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία Α.Ε.», παρουσιάστηκαν χθες σε ειδική εκδήλωση στην Κρήτη που πραγματοποιήθηκε στο πλοίο ΚΡΗΤΗ Ι της ΑΝΕΚ Lines στο λιμάνι του Ηρακλείου. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της νεοσύστατης εταιρείας Γιάννης Βαρδινογιάννης κατά την παρουσίαση της, στο πλαίσιο μιας καλής και συντονισμένης συνεργασίας των τουριστικών επιχειρήσεων της

Κρήτης για την προώθηση τους, ιδρύθηκε η «Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία Α.Ε.», η Ανώνυμη Εταιρε​ία Προώθησης Επιχειρήσεων που στηρίζουν την τοπική παραγωγή, σέβονται το περιβάλλον και προβάλλουν τον πολιτισμό, την γαστρονομία και την φιλοξενία της περιοχής τους.
Η ίδρυση της εταιρείας Τοπική Παραγωγή και Φιλοξενία Α.Ε. πραγματοποιήθηκε από δώδεκα σημαντικούς παράγοντες της τουριστικής αγοράς όλης της Κρήτης, τους  Γιώργο Αλεξανδράκη, Γιάννη Βαρδινογιάννη, Μανώλη Βαρκαράκη,  Μανώλη Γιαννούλη, Λευτέρη Καραταράκη, Γιώργο Μαθιουλάκη, Τζίνα Μαμιδάκη, Μανώλη Μανούσο, Ανδρέα Μεταξά, Γιάννη Παπαδάκη, Μανώλη Τσακαλάκη και Νίκο Χαλκιαδάκη, με την ελπίδα να προσελκύσουν στο μέλλον ακόμη περισσότερους και από άλλες περιοχές.

Για την άρτια λειτουργία της εταιρε​ίας αυτής και την σωστή ένταξη των επιχειρήσεων, σε συνεργασία με την εταιρεία πιστοποιήσεων Cosmocert  A.E. και την εταιρεία Local Food Experts δημιουργήθηκε ένα πρότυπο με την ονομασία “We do local”. Είναι ένα νέο πρότυπο που δημιουργήθηκε για την επανατοποθέτηση του εθνικού τουριστικού προϊόντος, για να αναδείξει την ιδιαίτερη τοπική φιλοξενία και να στηρίξει την ανάπτυξη της τοπικής  παραγωγής και οικονομίας.
Ο Διευθ. Σύμβουλος της εταιρείας κ. Ανδρέας Μεταξάς παρουσίαζοντας το πρότυπο We do local απηύθηνε πρόσκληση στις τουριστικές επιχειρήσεις  να ενταχθούν στην ομάδα του We do local και να συμβάλλουν και αυτές στην διάδοση της φιλοσοφίας του η οποία είναι:

•         Διαδίδουμε τα τοπικά ήθη και έθιμα
•         Παρουσιάζουμε την τοπική κουζίνα
•         Υποστηρίζουμε τους τοπικούς παραγωγούς
•         Σεβόμαστε το περιβάλλον και την αειφορία
•         Στηρίζουμε το τοπικό εργατικό δυναμικό


Το πρότυπο έχει δημιουργηθεί για να πιστοποιήσει αρχικά τουριστικά καταλύματα ενώ μέσα στον επόμενο χρόνο θα μπορούν να ενταχθούν και εταιρείες εστίασης, φυτικής και ζωικής παραγωγής, καθώς και λοιπές επιχειρήσεις.

Το We do local είναι ένα πρότυπο το οποίο στηρίζει, αναγνωρίζει και επιβραβεύει άλλα πρότυπα πιστοποίησης συμπεριλαμβάνοντας τα στα απαραίτητα κριτήρια πιστοποίησης όπως το Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας, ISO, Travelife, Green Key κ.α. Η επιθεώρηση, αξιολόγηση και πιστοποίηση των επιχειρήσεων έχει ετήσιο κύκλο.

Τα πρώτα πιστοποιητικά We do local απονεμήθηκαν στις παρακάτω επιχειρήσεις:
ANEK Lines ΚΡΗΤΗ I, Bluegr Minos Beach Art Hotel, Bluegr Sensimar Minos Palace, Bluegr Candia Park Village, Cactus Royal Spa & Resort, Creta Maris Beach Resort, Apollonia Beach Hotel, Santa Marina Hotel, Sitia Beach Hotel, Enagron Cretan Ecotourism Village, Cavo Spada Luxury Resort & Spa, Santa Marina Beach Hotel, Grand Bay Beach Resort, Santa Marina Plaza Luxury Boutique Hotel, Lato Boutique Hotel, Minoa Palace Resort & Spa, Rethymno Mare, St.Nicolas Bay Resort Hotel & Villas.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.