Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Καλαμάτα :Ετοιμάζει την υποψηφιότητα για πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021

Το 2021 έχει έλθει ξανά η σειρά των Ελληνικών πόλεων να αναλάβουν το ρόλο της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης.
Ο θεσμός , όπως και άλλοι αντίστοιχοι σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιείται όχι μόνο για την πολιτιστική προβολή και αναβάθμιση μιας πόλης αλλά και ως ευκαιρία για επανασχεδιασμό της ταυτότητας της.Ο τελικός στόχος βέβαια είναι τα οικονομικά αποτελέσματα.
Πολλές Ελληνικές πόλεις ετοιμάζονται να καταθέσουν υποψηφιότητα.Βόλος, Σύρος, Καλαμάτα κά.Υπάρχουν στρατηγικές για την επιτυχία του στόχου ;
Βεβαίως και μάλιστα είναι αποτυπωμένες σε μελέτη του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.Καλό είναι να μελετάμε αυτά τα κείμενα και να βγάζουμε τα απαραίτητα συμπεράσματα.
Ο τομέας του πολιτισμού είναι μια μεγάλη οικονομική και διπλωματική δύναμη στην ιεραρχία των πόλεων με ισχυρή ανταγωνιστικότητα.Διαβάστε την πολύ ενδιαφέρουσα αναφορά με τίτλο " WORLD CITIES CULTURE REPORT " που υπογράφει ο Δήμαρχος του Λονδίνου.
Η Καλαμάτα προετοιμάζεται για την υποψηφιότητά της και το Γραφείο Υποψηφιότητας «KALAMATA:21» πραγματοποιεί έρευνα  στο πλαίσιο της πολιτιστικής χαρτογράφησης της Καλαμάτας.
Σκοπός της έρευνας είναι να εξετάσει τους παράγοντες που καθορίζουν την πολιτιστική ταυτότητα και ζωή της Καλαμάτας, αναζητώντας τις τάσεις του κοινού σχετικά με τις προσφερόμενες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που διεξάγονται στην πόλη, καθώς και με τη συχνότητα επίσκεψης δημόσιων και ιδιωτικών πολιτιστικών χώρων, αλλά και αρχαιολογικών χώρων.
Το Γραφείο Υποψηφιότητας «KALAMATA:21» καλεί τους κατοίκους της Καλαμάτας να συνεισφέρουν στην υποψηφιότητα της πόλης για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, παίρνοντας μέρος στην έρευνα και συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο, το οποίο είναι διαθέσιμο:
• ηλεκτρονικά στο σύνδεσμο: http://goo.gl/forms/ZVPMfz5FDg
• σε έντυπη μορφή στο Γραφείο Υποψηφιότητας (Αριστομένους 33, Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, 3ος όροφος).
Στην έρευνα επιδιώκεται να συμμετάσχουν 1.500 πολίτες από την Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή. Η συλλογή στοιχείων έχει ήδη ξεκινήσει από τα μέσα Δεκεμβρίου 2014 και θα συνεχιστεί μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.