Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

1ο Opentourism Σποράδων

Με θέμα «στρατηγική για ένα ολοκληρωμένο νησιωτικό τουριστικό προϊόν» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Απριλίου το 1ο Opentourism Σποράδων στη Σκιάθο. Η μεγάλη η προσέλευση του κοινού στην ημερίδα κατέδειξε περίτρανα  το μεγάλο ενδιαφέρον των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής για τον τουρισμό και την ανάπτυξη.      
Το Opentourism Σποράδων άνοιξε η ενδιαφέρουσα ομιλία του Σταύρου Κεφαλά από τον Corinthian Cluster, Opentourism Κορινθίας & Experience Corinthia, ο οποίος ανέπτυξε για την σημασία των συνεργασιών στην ανάπτυξη και προώθηση των  προορισμών, αναφερόμενος ως επί το πλείστον στο παράδειγμα της Κορίνθου. 

Στη συνέχεια, η Αγγελέτου Κωνσταντίνα, συνιδρύτρια της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας  Πλέγμα» παρουσίασε τον τουρισμό εκδηλώσεων (event tourism) και τα οφέλη των εκδηλώσεων στους προορισμούς, παρουσιάζοντας την περίπτωση του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος». 

Ο Παύλος Κλουτσινιώτης, συνιδρυτής του  Melissi&Co (Ladolea Olive Oil)  αναφέρθηκε στα αναγνωρίσιμα προϊόντα και τη σύνδεσή τους με προορισμούς και εξήγησε την διαδικασία δημιουργίας του πολυβραβευμένου κορινθιακού προϊόντος Ladolea, το οποίο εξάγεται και στο εξωτερικό. 


Την σκυτάλη πήρε ο Θέμης Παπαδημόπουλος, συνιδρυτής του Opentourism ο οποίος παρουσίασε στους παρευρισκόμενους τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε για τις Σποράδες συνολικά και για κάθε ένα από τα τρία νησιά, σε σχέση με την αναζήτηση των προορισμών Online και τον τρόπο  με τον οποίο οι τελευταίοι παρουσιάζονται στο Internet.

Τέλος η Δρ. Γεωργία Ζούνη, Διδάσκουσα στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Πανεπιστημίου Πειραιώς και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) αλλά και Συνιδρύτρια του OpenTourism, κατά τη διάρκεια της εισήγησής της με θέμα «Μάρκετινγκ, Προβολή και όλα υπό έλεγχο; Η αναγκαιότητα στοχευμένων και ολοκληρωμένων δράσεων στον ελληνικό τουρισμό» επικεντρώθηκε σε παραδείγματα και από τα νησιά των Σποράδων.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από τον Δήμο Σκοπέλου, το Δήμο Αλοννήσου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς επίσης μέλη του Εμπορικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας, της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων του νησιού.

Την ανοικτή εκδήλωση για τον τουρισμό στα νησιά των Σποράδων, διοργάνωσε ο Δήμος Σκιάθου και η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Πλέγμα, με την συνεργασία του Συλλόγου Ξενοδόχων Σκιάθου και με χορηγούς την Hellenic Seaways και το ξενοδοχείο La Piscine Art Hotel. Το  Opentourism Σποράδων βιντεοσκοπήθηκε με την ευγενική προσφορά του κ. Χρίστου Τσίοτρα από το Skiathos TV και το Avanti FM.
Μετά την μεγάλη ανταπόκριση και ενδιαφέρον των συμμετεχόντων, έχουν ήδη ξεκινήσει οι διεργασίες για τη διοργάνωση του 2ο Opentourism Σποράδων, το οποίο θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.