Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Ενεργειακά αποδοτικές πόλεις

Το «στοίχημα» του μέλλοντος, οι «πράσινες πόλεις» και η εξοικονόμηση πόρων με οδηγό την προστασία του περιβάλλοντος, αρχίζει να κερδίζεται από το Δίκτυο Ελληνικών Πράσινων Πόλεων.
Με το πρώτο διήμερο σεμινάριο που διοργανώνεται στην Αθήνα, στις 11 και 12 Ιουνίου, το ΔΕΠΠ υλοποιεί έναν από τους στόχους που τέθηκαν στην πρώτη ουσιαστική συνάντηση των εκπροσώπων των 9 πόλεων, τον περασμένο Δεκέμβριο στα Τρίκαλα: την ενημέρωση των πολιτών και την εξεύρεση τρόπων εξοικονόμησης ενέργειας στους Δήμους.
Στο διήμερο σεμινάριο καλούν, ο πρόεδρος κ. Λευτέρης Ιωαννίδης, Δήμαρχος Κοζάνης, και ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, αντιπρόεδρος, Δήμαρχος Τρικκαίων. Το θέμα του σεμιναρίου είναι: «Σχεδιάζοντας τη μετάβαση προς Ενεργειακά Αποδοτικές Πόλεις - Εξοικονόμηση Ενέργειας σε επίπεδο Δήμων και Δημοτών» και οι ομιλητές θα αναπτύξουν τις εισηγήσεις τους στον χώρο της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων Μηχανουργείο (κτίριο Δ 12) στις 11 και 12 Ιουνίου 2015.
Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με την «Τεχνόπολις», τον Δήμο Αθηναίων, τον «Άνεμο Ανανέωσης» και το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας. Πραγματοποιείται, δε, με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα).

Τι θα συζητηθούν
Στα θέματα που θα αναπτυχθούν, περιλαμβάνονται:


Πέμπτη 11 Ιουνίου: 
- Θέματα νομοθεσίας, πολιτικής και χρηματοδοτήσεων
- Εμπειρία των Δήμων από προγράμματα ενεργειακής αποδοτικότητας και εφαρμογών ΑΠΕ μέσα από την παρουσίαση παραδειγμάτων από ανθρώπους της αυτοδιοίκησης.
- Καλά παραδείγματα από προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης κι εφαρμογών ΑΠΕ σε δημοτικά κτίρια, σχολεία, κατοικίες, αστικό χώρο.

Παρασκευή 12 Ιουνίου:
Διαδραστικά εργαστήρια:
- Ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων - Βιώσιμες δημόσιες προμήθειες για έργα εξοικονόμησης
- Ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών με ενεργή συμμετοχή ΟΤΑ
- Ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιου χώρου
- Βιώσιμες δημόσιες προμήθειες για έργα ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίου χώρου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.