Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Αθήνα :Πες τη γνώμη σου για το νέο πρόσωπο της αγοράς της Κυψέλης

Στην Κυψέλη, κάτοικοι και δημότες σχεδιάζουν την ανακαινισμένη Δημοτική Αγορά.

Πώς φαντάζεσαι το νέο πρόσωπο της Αγοράς της Κυψέλης;
Ποιους φορείς, υπηρεσίες και δράσεις θα ήθελες να στεγάσει;

Η γνώμη σου μετράει!

Ο δήμος Αθηναίων ανοίγει τον διάλογο και προσκαλεί το Σάββατο 9 Μαΐου κατοίκους και δημότες στον σχεδιασμό του ιστορικού κτιρίου της Δημοτικής Αγοράς. 



Σε συνεργασία με την 6η Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων και την ομάδα του συνΑθηνά οι κάτοικοι και φίλοι της Κυψέλης θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στον σχεδιασμό και στη διαμόρφωση μιας νέας ταυτότητας της Δημοτικής Αγοράς της Κυψέλης, μέσα από ένα ολοήμερο, πρωτότυπο, διαδραστικό παιχνίδι, στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη.
Οι προτάσεις και ιδέες θα συγκεντρωθούν και θα αξιολογηθούν από την τοπική κοινότητα και τις δημοτικές υπηρεσίες. Σε επόμενο στάδιο θα παρουσιασθούν στο πλαίσιο έκθεσης στην περιοχή και παράλληλα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα.  

Ανοίγοντας τον διάλογο με τους ενεργούς πολίτες για ένα από τα εμβληματικά τοπόσημα του κέντρου της Αθήνας, η δημοτική αρχή εγκαινιάζει τη διαβούλευση με τους πολίτες, σχετικά με τις μελλοντικές, διαφορετικές χρήσεις κτηρίων και οικημάτων του δήμου της Αθήνας, στα οποία, παρεμβάσεις μεταβλητής κλίμακας ολοκληρώνονται εντός του 2015. Στόχος είναι οι χώροι αυτοί να αποτελέσουν δυναμικό πόλο στην οικονομική, κοινωνική και δημιουργική ζωή της Αθήνας.

Οι δράσεις εντάσσονται στο ευρύτερο πρόγραμμα αστικής ανάπτυξης του δήμου Αθηναίων και στοχεύουν αφενός στην αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και τη βελτίωση της καθημερινότητας πολιτών και επισκεπτών, και αφετέρου στην ενεργότερη συμμετοχή των πολιτών. 

Η αρχή γίνεται στην ιστορική περιοχή της Κυψέλης, μία γειτονιά που αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και βίωσε μεγάλες αλλαγές τα τελευταία χρόνια, σταδιακά όμως, και χάρη στους ενεργούς πολίτες, τις δημιουργικές ομάδες κατοίκων που νοιάζονται και αγαπούν την πόλη τους και τις δημοτικές πρωτοβουλίες, μπαίνει σε μια νέα τροχιά. 



Σάββατο 9 Μαΐου, από τις 11.00 ως τις 20.00 στον Πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.