Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Ο Σταύρος Μπένος περιγράφει την ιδέα του Διαζώματος



H επιστημονική διημερίδα PS Value Talks Ψηφιακή Αειφορία/ Νέες Προοπτικές για Μουσεία και Πολιτιστικούς Οργανισμούς συγκέντρωσε στις 22 και 23 Μαΐου 2015 κορυφαίους εκπροσώπους ιδρυμάτων και φορέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μιλήσουν για έξι θεματικές ενότητες και να παρουσιάσουν τις νεώτερες τάσεις στη διαχείριση και ανάδειξη των αγαθών της πολιτιστικής κληρονομιάς με έμφαση στις συνιστώσες του ψηφιακού μας κόσμου αλλά και στη συμβολή των θεσμικών διαχειριστών της πολιτιστικής κληρονομιάς στη βιώσιμη ανάπτυξη των κοινωνιών στις οποίες ανήκουν.

Επιφανείς Έλληνες εκπρόσωποι εθνικών φορέων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και πολιτιστικών οργανισμών προσκλήθηκαν ως ομιλητές και συντονιστές και πραγματοποίησαν ένα γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο με τη συμμετοχή του κοινού.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκος Ξυδάκης και ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης. 

Η διημερίδα διοργανώθηκε από την PostScriptum σε συνεργασία με τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης INNOVATHENS του Δήμου Αθηναίων και την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/ Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) στο πλαίσιο του εορτασμού για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2015 με θέμα «Μουσεία για μια Κοινωνία με Προοπτικές», (Museums for a Sustainable Society) και τελούσε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Τμήματος του ICOM (Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.