Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Λάρισα :ο Γ.Σάρλης εκτελεστικός διευθυντής του γραφείου υποψηφιότητας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021

Καθήκοντα εκτελεστικού διευθυντή της υποψηφιότητας της Λάρισας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 ανέλαβε ο Πολιτιστικός Διαχειριστής και σύμβουλος Ευρωπαϊκών υποθέσεων Γιώργος Σάρλης. Σε δηλώσεις του έχει χαρακτηρίσει την υποψηφιότητα της Λάρισας ως μια «συνειδητή στρατηγική επιλογή εξωστρέφειας» ενώ σχετικά με το στόχο ο εκτελεστικός διευθυντής Γιώργος Σάρλης υποστήριξε ότι «μόνο να κερδίσει έχει η Λάρισα από την όλη προσπάθεια ανεξαρτήτως αν τελικώς κερδίσει τον τίτλο». Σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος εκτελεστικός διευθυντής θα βρίσκεται μόνιμα στη Λάρισα, με αντικείμενο την οργάνωση και ευθύνη λειτουργίας του γραφείου της Υποψηφιότητας.
Ο κ. Σάρλης έχει πολυετή εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση με εξειδίκευση στον προγραμματικό σχεδιασμό και τη διοίκηση πολιτιστικών μονάδων ενώ διατέλεσε και μέλος της Team Europe Network, μίας ομάδας εμπειρογνωμόνων σε θέματα Ευρωπαϊκής Πολιτικής που συντονίζονται από τη ΓΔ Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τις Εθνικές Αντιπροσωπείες.
Ο Γιώργος Σάρλης είναι Διεθνολόγος Μ.Α., Πολιτιστικός Διαχειριστής ΜSc και σύμβουλος Ευρωπαϊκών υποθέσεων.
Έχει πολυετή εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα. Για σχεδόν μια δεκαετία, εργάστηκε ως Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Θεμάτων σε διάφορες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς των ΟΤΑ και στη συνέχεια διετέλεσε Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου Πατρέων για θέματα Ανάπτυξης. Παλαιότερα θήτευσε σε διάφορες θέσεις στον τομέα των περιφερειακών ΜΜΕ και της επικοινωνίας.

Είναι μέλος του διδακτικού προσωπικού στο «Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης» για θέματα που σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Πολιτικές της.
Ήταν επίσης Εξωτερικός Εισηγητής στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Ελλάδας, για μαθήματα που αφορούν τις πολιτικές και τους θεσμούς της ΕΕ. Από το 2007 έως το 2015 αποτελούσε μέλος του Team Europe Network, μιας ομάδας εμπειρογνωμόνων σε θέματα Ευρωπαϊκής Πολιτικής που συντονίζονται από τη ΓΔ Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τις Εθνικές Αντιπροσωπείες.
Αποφοίτησε από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, όπου και μετεκπαιδεύτηκε στο αντικείμενο της «Ευρωπαϊκής Ένωσης και Αναπτυσσόμενες Χώρες». Έχει επίσης, ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Πολιτιστικών Μονάδων. Από το 2013 δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη Μεγάλη Βρετανία (όπου και ίδρυσε την Synergy European Consulting) και ειδικεύεται σε θέματα που αφορούν κάθε πτυχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδιαίτερα στην ανάπτυξη και διαχείριση χρηματοδοτούμενων έργων και τον σχεδιασμό πολιτικής.

*Διαβάστε παλαιότερη δημοσίευση του Γιώργου Σάρλη στο Πόλεις και Πολιτικές
με τίτλο "Εκεί που οι πόλεις έχουν το ρόλο που τους ταιριάζει"

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.