Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Το πρώτο OpenTourism Κυκλάδων , στην Άνδρο



Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρα τουρισμού διοργανώνεται στην Άνδρο το πρώτο OpenTourism Κυκλάδων το οποίο θα λάβει χώρα το Σάββατο 3 Οκτωβρίου στις 10 π.μ. στο café  Απόμερο, με ελεύθερη είσοδο.

Στόχος του πρώτου OpenΤourism Κυκλάδων είναι η διερεύνηση των προοπτικών ανάπτυξης της Άνδρου ως τουριστικού προορισμού, με έμφαση στον πολιτιστικό τομέα και των καινοτόμων μορφών επιχειρηματικότητας. 

Το αναλυτικό πρόγραμμα του πρώτου OpenTourism Κυκλάδων έχει ως εξής:


10:00-10:30: Προσέλευση
10:30-11:00: Χαιρετισμοί
11:00-12:00: Εισηγήσεις


  • Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος»: πώς η παράδοση έκανε τη Σκόπελο πολιτιστικό προορισμό -Κωνσταντίνα Αγγελέτου, Συνιδρύτρια αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Πλέγμα»
  • Η Άνδρος ως Τουριστικό Brand Υψηλής Αξίας: Από πού μπορεί να προκύψει το Συγκριτικό Πλεονέκτημα του νησιού και πώς διατηρείται; - Δρ. Γεωργία Ζούνη, Διδάσκουσα στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα ΜΒΑ Τουρισμού, Πανεπιστήμιο Πειραιώς
  • Ελληνικοί νησιωτικοί προορισμοί και on line στόχευση - Θέμης Παπαδημόπουλος, ΜΒΑ Τουρισμού Πανεπιστήμιο Πειραιά, Συνιδρυτής OpenΤourism.

12:00-13:00: Ερωτήσεις – Συζήτηση
13:00-13:15: Συμπεράσματα

To πρώτο OpenTourism Κυκλάδων διοργανώνεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Πλέγμα», με την ευγενική χορηγία της Fast ferries και του Hotel Perrakis και την υποστήριξη της Περιφερειακής ενότητας Άνδρου και του Δήμου Άνδρου. Χορηγοί επικοινωνίας της διοργάνωσης είναι ο Asteras radio 92 και το εν Άνδρω.

Το OpenTourism αποτελεί πρωτοβουλία ανθρώπων που αγαπούν τον τουρισμό, ώστε να αποτελέσει σημείο αναφοράς και ανοιχτού διαλόγου για τον κλάδο του τουρισμού και όλα τα σχετικά θέματα που προκύπτουν. Πρόκειται για μια σειρά δίωρων ανοικτών συναντήσεων μεταξύ ανθρώπων που εργάζονται ή / και ενδιαφέρονται για τον ευρύτερο τουριστικό τομέα, ώστε από τη γνωριμία μεταξύ τους να προκύψουν συνέργειες για ένα ποιοτικό ελληνικό τουρισμό. Εκτός από την ανταλλαγή των απόψεων και επιχειρηματικών ιδεών, ένας από τους στόχους είναι η αλλαγή της νοοτροπίας αντιμετώπισης του τουρισμού από την κοινωνία και επίσης η προώθηση της γνώσης στις τουριστικές επιχειρήσεις.Το τίμημα εισόδου είναι μηδενικό. Η δε πρόσκληση είναι ανοικτή σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Το OpenΤourism διοργανώθηκε για πρώτη φορά στις 14 Απριλίου του 2010 στην Αθήνα. Έκτοτε, το ΟpenΤourism έγινε θεσμός με εκλεκτούς καλεσμένους και σημαντικές εκδηλώσεις, όπως:

  • To διαδικτυακό OpenTourism με προσκεκλημένο ομιλητή τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο.
  • Το επετειακό OpenTourism με καλεσμένο τον Αλέξανδρο Αγγελόπουλο, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Εντεταλμένο Σύμβουλο στην Aldemar.
  • Το OpenTourism με θέμα την Αθήνα που φιλοξένησε το Βreathtaking Athens και τους Atenistas .
  • To OpenTourism με τη συμμετοχή του Markus Stolz (Γερμανού που ζει αρκετά χρόνια στην Ελλάδα και με το http://www.elloinos.com/ προωθεί τα ελληνικά κρασιά και την ελληνική γαστρονομία σε ολόκληρο τον κόσμο και του Pedro Olalla (Ισπανού που δηλώνει φιλέλληνας και έχει εκδώσει βιβλία για την Ελλάδα, τη μυθολογία, τη γεωγραφία και τον πολιτισμό της. Συνεργάζεται με αρκετούς φορείς και προωθεί τον ελληνικό πολιτισμό σε ολόκληρο τον κόσμο).
Ακολούθησαν συναντήσεις σε  Θεσσαλονίκη, Κόρινθο, Καλαμάτα, Κρήτη, Σκιάθο και Σκόπελο.

Πληροφορίες: http://opentourism.gr και www.plegma.org  και στο τηλ. 6947551969.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.