Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Θεσσαλονίκη :οι προκλήσεις των πόλεων για τον μετασχηματισμό τους σε ψηφιακές πλατφόρμες.



Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμμετείχε στο διεθνές επιστημονικό συνέδριο «14th IFIP ElectronicGovernment (EGOV) and 7th IFIP Electronic Participation (ePart) 2015», όπου είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την στρατηγική του στον τομέα των Ευφυών Πόλεων (Smart Cities).
Οι εργασίες του συνεδρίου διεξήχθησαν μεταξύ  30 Αυγούστου και 2 Σεπτεμβρίου 2015 στην αίθουσα «Μακεδονία» του ξενοδοχείου Ηλέκτρα Παλλάς, στη Θεσσαλονίκη, υπό την αιγίδα του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Το συνέδριο διοργανώθηκε από κοινού με τη Διεθνή Ομοσπονδία Επεξεργασίας Πληροφοριών (International Federation for Information Processing - IFIP) και ειδικότερα με την Ομάδα Εργασίας 8.5 «Πληροφοριακά Συστήματα στη Δημόσια Διοίκηση» (Working Group 8.5 «Information Systems in Public Administration»).
Στο διεθνές επιστημονικό συνέδριο συμμετείχαν περίπου εκατό διακεκριμένοι σύνεδροι από πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, κος Σπύρος Πέγκας.
Μεταξύ των βασικών ομιλητών του διπλού συνεδρίου ήταν ο επικεφαλής των Πληροφοριακών Συστημάτων του Αυστριακού Κοινοβουλίου, Peter Reichstädter, η Theresa Pardo, Διευθύντρια του Κέντρου για την Τεχνολογία στη Διακυβέρνηση του Πανεπιστημίου Ώλμπανυ της Νέας Υόρκης και ο Θεόδωρος Καρούνος, Αντιπρόεδρος στην Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού /Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα.
Η παρουσίαση του Δήμου Θεσσαλονίκης αφορούσε συγκεκριμένα τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες πόλεις ως προς τον μετασχηματισμό τους σε ψηφιακές πλατφόρμες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.