Σάββατο 7 Μαΐου 2016

START - Create Cultural Change

Γιορτή Υποτροφιών 2015/16
Πέμπτη 12 Μαίου 2016, 20:30 μ.μ.
LABattoir, 26ης Οκτωβρίου 35, 
546 27 Θεσσαλονίκη
Δήλωση συμμετοχής στη Γιορτή Υποτροφιών στο Eventbrite.

Τι κοινό έχουν δώδεκα πρωτοβουλίες πολιτισμού που υλοποιούνται σε οκτώ πόλεις στην Ελλάδα?

Πως μπορούν οι νέοι σήμερα να επιδιώξουν την πολιτιστική αλλαγή στην γειτονιά, την κοινότητα ή την πόλη τους με δράσεις που έχουν κοινωνικό αντίκτυπο; 

Η ομάδα και οι υπότροφοι του προγράμματος START - Create Cultural Change σας προσκαλούν σε ένα μοναδικό ταξίδι γνωριμίας με το πρόγραμμα και τις πρωτοβουλίες του. Ξεκινώντας πριν από έναν περίπου χρόνο με μια απλή αίτηση και μια μεγάλη ιδέα, τριάντα υπότροφοι από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν σε ένα εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στον τομέα της πολιτιστικής διαχείρισης, δουλεύοντας με πολιτιστικά κέντρα και οργανισμούς σε είκοσι μία πόλεις στη Γερμανία. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, δώδεκα από αυτούς ενεργοποίησαν πολίτες, φορείς και θεσμούς στην τοπική τους κοινότητα.
Από την Κέρκυρα μέχρι την Χίο και από τα Κύθηρα μέχρι την Θεσσαλονίκη, οι υπότροφοι του προγράμματος START δουλεύουν ακατάπαυστα κατά τους τελευταίους έξι μήνες μαζί με τις ομάδες τους για την πολιτιστική αλλαγή που οραματίστηκαν, εφαρμόζοντας στην πράξη όσα έμαθαν στην εκπαίδευσή τους. Μια νέα γενιά διαχειριστών πολιτιστικών προγραμμάτων στην Ελλάδα σας προσκαλεί να τη γνωρίσετε.
Μέσα από μία ξενάγηση στις δώδεκα πρωτοβουλίες θα γνωρίσουμε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του προγράμματος START. Οι φορείς υλοποίησης του προγράμματος θα παρουσιάσουν το όραμά τους και θα γίνει η ανακοίνωση των βραβείων για εκείνες τις πρωτοβουλίες που ξεχώρισαν.

Η συμμετοχή στην Γιορτή Υποτροφιών του έτους 2015/16 είναι δωρεάν κατόπιν εγγραφής στο Eventbrite. Σημειώστε πως οι θέσεις είναι περιορισμένες και η είσοδος είναι βάσει προτεραιότητας. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στα αγγλικά.

Ανοικτή Πρόσκληση για νέες υποτροφίες
Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν και για την Ανοικτή Πρόσκληση για το δεύτερο κύκλο του προγράμματος START με τριάντα νέες υποτροφίες του έτους 2016/17 που διαρκεί ως τις 31/05/2016. Πληροφορίες για το πρόγραμμα, την Ανοιχτή Πρόσκληση καθώς και την αίτηση συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στο δικτυακό τόπο www.startgreece.net.

Διοργάνωση
To START είναι ένα πρόγραμμα της Robert Bosch Stiftung (Ίδρυμα Robert Bosch) που υλοποιείται σε συνεργασία με το Goethe-Institut Thessaloniki και την Bundesver-einigung Soziokultureller Zentren e.V. (Ομοσπονδιακή Ένωση Κοινωνικοπολιτιστικών Κέντρων).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.