Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

4o Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών "Διαμαντής Παλαιολόγος"Εθελοντές, διοργανωτές, χορευτές, τεχνικοί και όλοι οι Σκοπελίτες προετοιμάζονται για το μεγάλο χορευτικό πολιτιστικό γεγονός, που θα λάβει χώρα στη Σκόπελο στις 27, 28 και 29 Αυγούστου. 
Για τέσσερις μέρες και τρεις βραδιές το πανέμορφο νησί των Σποράδων υποδέχεται εκατοντάδες χορευτές από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο, το εξωτερικό καθώς και Ομογενείς στη μεγάλη γιορτή παράδοσης και πολιτισμού.  Την γιορτή, που γίνεται κάθε χρόνο προς τιμή του εμπνευσμένου χοροδιδασκάλου, Διαμαντή Παλαιολόγου και πλέον έχει καθιερωθεί ως σημαντικός χορευτικός θεσμός της χώρας μας.


Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος», μέλος του European Folklore Festival Association,  έχει χαρακτηριστεί ως παράδειγμα καλής πρακτικής από την ακαδημαϊκή κοινότητα, ενώ έχει εμπνεύσει και την δημιουργία αρκετών παρόμοιων εκδηλώσεων στην Ελλάδα.
Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία ΠΛΕΓΜΑ και την συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, το Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και ο Δήμος Σκοπέλου αγκαλιάζουν το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός , θέτοντας το Φεστιβάλ υπό την αιγίδα τους. 

Το Φεστιβάλ υποστηρίζεται από τους:  Hellenic Seaways, ANES, Εθνική Τράπεζα, Copelouzos Group, GoGreek, Zeus+ Dione, It’s All Greek On Me, Ancient Greek Sandals, Θεσσαλική Ζυθοποιία, ΕΨΑ ενώ διοργανώνεται με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου και των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Σκοπέλου.
Οι χορηγοί επικοινωνίας είναι: Metropolis press, Τόποι και Τρόποι και ΕΡΤ Βόλου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.