Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Το Συριακό υπουργείο Τουρισμού σε προσκαλεί να περάσεις υπέροχα στις πολεμικές ζώνες της χώρας

Ίσως ακούγεται και σαν ειρωνεία αλλά το υπουργείο Τουρισμού της Συρίας δημιουργεί και προωθεί διαφημιστικό υλικό τουριστικής προβολής της χώρας.

#Του  SIOBHÁN O'GRADY   στο foreignpolicy 
Μετάφραση: Μανώλης Τσαγκαράκης

Ένα jet ski παίζει με τα κύματα στα τυρκουάζ νερά. Οι παραθεριστές μαζεύονται κάτω από τις ομπρέλες σε μια γραφική παραλία. Η κάμερα δείχνει σειρές από φοίνικες φυτεμένους σε καταπράσινα γρασίδια. Μυστηριωδώς, μήπως κάτι απουσιάζει από το βίντεο διάρκειας 43 δευτερολέπτων του Συριακού Υπουργείου Τουρισμού στην προώθηση της όμορφης αυτής παραλιακής πόλης με το όνομα Ταρτούς; Ναι, απουσιάζει η ζημιά που έχει προκαλέσει δυστυχώς το Ισλαμικό Κράτος σκοτώνοντας μερικές ντουζίνες κόσμου αυτό το καλοκαίρι σε αυτή τη πόλη. Και φυσικά δεν αναφέρεται ότι στα 100km από εκεί στην πόλη Χόμς οι πολίτες προσπαθούν να προφυλακτούν από τις κυβερνητικές βόμβες και τις βολές του πυροβολικού.



Το βίντεο είναι μέρος μιας σειράς προωθητικών ενεργειών στην σελίδα του Youtube του Υπουργείου Τουρισμού τις τελευταίες εβδομάδες, εκφράζοντας μια προσπάθεια να προσελκύσει τουρίστες σε αυτή τη ρημαγμένη από το πόλεμο χώρα όπου εκατοντάδες χιλιάδες κόσμος από το 2011 έχει σκοτωθεί. Οι εναέριες λήψεις της κάποτε ταχέως αναπτυσσομένης τουριστικής πόλης δεν διαφέρουν από τις εναέριες λήψεις της πόλης Χόμς όπως τις είδαμε από το Ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων RT τον Ιανουάριο, που δείχνει μια πραγματικά ισοπεδωμένη από τους βομβαρδισμούς πόλη. 


Το Υπουργείο Εξωτερικών των Η.Π.Α. έχει ζητήσει από τους πολίτες τους να μην ταξιδέψουν εκεί, και παροτρύνοντας αυτούς που είναι ήδη εκεί να εγκαταλείψουν τη χώρα άμεσα.

Ίσως όμως αυτό το τουριστικό βίντεο είναι αυτό που χρειάζεται για να τους αλλάξει τη γνώμη.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.