Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Το Λονδίνο διατηρεί την πρώτη θέση στην τελευταία λίστα Cities of Opportunity

#Του Jonathan Andrews στο CitiesToday
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Λονδίνο, έχει επιλεγεί ως η καλύτερη πόλη για ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, του εμπορίου και του πολιτισμού στην λίστα PwC’s, Cities of Opportunity των 30 μεγάλων παγκόσμιων πόλεων. Η οικονομική ισχύ, η φήμη ως πόλη πύλη , η ευκολία στο επιχειρείν, τα πανεπιστήμια, η καινοτομία, η ψυχαγωγία και τα αξιοθέατα έχουν όλα επισημανθεί στους δείκτες της λίστας.
Το Λονδίνο έχει επεκτείνει σημαντικά την ηγετική του θέση στους δείκτες απόδοσης κατά 6,5 τοις εκατό μπροστά από τον πλησιέστερο ανταγωνιστή του την Σιγκαπούρη, που ακολουθείται από το Τορόντο, το Παρίσι και το Άμστερνταμ.
"Παρά την πρόσφατη ψηφοφορία για να την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το Λονδίνο θα συνεχίσει να είναι το καλύτερο μέρος στον κόσμο για να επιχειρήσεις," επιβεβαίωσε ο Sadiq Khan, Δήμαρχος του Λονδίνου . «Είμαι αποφασισμένος να κάνω την πρωτεύουσα ακόμα πιο ευημερούσα πόλη και να δώσουμε τις ευκαιρίες που δημιουργούνται  σε όλους τους Λονδρέζους."

Η ισχυρή απόδοση οφείλεται στην κατάταξη της πόλης σε μεταβλητές όπως: τα δωμάτια των ξενοδοχείων, ο διεθνής τουρισμός , ο αριθμός διεθνών συναντήσεων, οι εισερχόμενες και εξερχόμενες ροές επιβατών και η συνδεσιμότητα του αεροδρομίου.
Το Λονδίνο επισημαίνεται , επίσης, για τα πανεπιστήμια και την πρόσβαση στις βιβλιοθήκες του. Σε αυτή την κατηγορία το Λονδίνο είναι μία από τις κορυφαίες πόλεις καταλληλότερη για νέους ηλικίας μεταξύ 15 και 29 σε μεταβλητές όπως: πώς ζεί η νεολαία, η εργασία και η ευχαρίστηση από το αστικό περιβάλλον .
Η πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου ξεχωρίζει επίσης, όχι μόνο για την ωριμότητα της τεχνολογίας, αλλά και για την πολυμορφία της πολιτιστικής προσφοράς της. Επίσης, ήρθε ψηλότερα στην ελκυστικότητά των εργαζομένων που επιθυμούν να μετεγκατασταθούν.
"Brexit θα φέρει προκλήσεις, αλλά είναι σημαντικό να παραμείνουμε θετικοί" δήλωσε ο David Snell, Partner, PwC , στο Λονδίνο. "Αν το Brexit έχει επιπτώσεις στο Λονδίνο, αυτές θα εμφανισθούν με την πάροδο του χρόνου σε τομείς όπως η κινητικότητα των ταλέντων, το εμπόριο και οι νομικές ρυθμίσεις. Αλλά αξίζει να θυμηθούμε ότι το Λονδίνο είναι Ανθεκτικό, ευέλικτο και μεγάλο στις προσαρμογές. Το Λονδίνο είναι ανοικτό για τις επιχειρήσεις και θα πρέπει να αδράξουμε  τις ευκαιρίες που βρίσκονται μπροστά μας. "
Η έκθεση έχει σημειώνει, ωστόσο, ότι το Λονδίνο δεν είναι χωρίς προκλήσεις. Το Λονδίνο είναι η ακόμα η πιο ακριβή πόλη για επαγγελματικούς λόγους με υψηλό κόστος ζωής. Και, ενώ το Λονδίνο έχει ένα από τα καλύτερα συστήματα μεταφορών, η λίστα σημειώνει ότι η οικονομική προσιτότητα είναι ένα «μεγάλο θέμα».
Οι δείκτες της λίστας πόλεις του Opportunity και οι τρεις κορυφαίες πόλεις σε κάθε δείκτη:
  • Πνευματικό κεφάλαιο και καινοτομία:  το Λονδίνο, το Σαν Φρανσίσκο, το Παρίσι
  • Τεχνολογική ετοιμότητα:  Σιγκαπούρη, Λονδίνο, Άμστερνταμ
  • Πόλη πύλη:  Λονδίνο, το Παρίσι, το Πεκίνο
  • Μεταφορές και υποδομές:  Σιγκαπούρη, το Ντουμπάι, Στοκχόλμη
  • Υγεία, ασφάλεια και προστασία:  Τόκιο, Τορόντο, Σίδνεϊ
  • Βιωσιμότητα και φυσικό περιβάλλον:  Στοκχόλμη και το Σίδνεϊ (ισοπαλία για την πρώτη), τη Σεούλ και το Τορόντο (δεμένα για τη δεύτερη), Άμστερνταμ
  • Δημογραφικά και liveability:  Νέα Υόρκη και το Παρίσι (ισοπαλία για την πρώτη), Λονδίνο, Λος Άντζελες
  • Οικονομική επιρροή: το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, το Πεκίνο
  • Ευκολία του επιχειρείν:  Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ, το Λονδίνο
  • Κόστος: Γιοχάνεσμπουργκ , το Τορόντο, το Λος Άντζελες

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.