Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

‘Making cities. Visions for an urban future’: Ένα βιβλίο για τα οράματα του αστικού μέλλοντος

Η συλλογή ‘Making cities. Visions for an urban future’ παρουσιάστηκε την δεξίωση που προηγήθηκε της ετήσιας διάσκεψης του δικτύου EUROCITIES στο Μιλάνο τον Νοέμβριο του 2016. Το βιβλίο περιλαμβάνει 15 δοκίμια από νέους επαγγελματίες ηλικίας 25-35, και επιπλέον 15 συνεισφορές που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του eurocities.eu.
Οι νέοι συγγραφείς, συμπεριλαμβανομένων ερευνητών, δημοσιογράφων, αρχιτεκτόνων και πολεοδόμων, κλήθηκαν να προβληματιστούν σχετικά με το μέλλον των πόλεων και τις προκλήσεις που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν τα επόμενα χρόνια.
Η ιδέα ήταν να γιορταστουν τα 30 χρόνια του EUROCITIES μέσα από μια συλλογή συνεισφορών από την «επόμενη γενιά» των αστικών εμπειρογνώμονων, οι οποίοι θα διαμορφώσουν το μέλλον των πόλεων μας, στα χρόνια που έρχονται.
Οι συνεισφορές απεικονίζουν μια ποικιλία από «οράματα για ένα αστικό μέλλον», προσφέροντας μια φρέσκια ματιά στο σύγχρονο κόσμο. Προσφέρουν νέες προσεγγίσεις και καινοτόμες λύσεις στις υπάρχουσες αστικές προκλήσεις, με βάση την εμπειρία που απέκτησαν κατά τα πρώτα στάδια της σταδιοδρομίας τους.Ένας αριθμός από τους συγγραφείς ήταν παρόντες στο Μιλάνο για να συζητήσουν τη συνεισφορά τους με περισσότερες λεπτομέρειες και να υπογράψουν αντίτυπα των βιβλίων.Μπορείτε να διαβάσετε το βιβλίο και τις συνεισφορές εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.