Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Το Crowdhackathon #smartcity της ΚΕΔΕ


Στις 12 – 14 Μαΐου 2017, σας περιμένουμε όλους για να συνεργαστούμε στην  ανάπτυξη ανοικτών εφαρμογών με την λογική του Minimum Viable Product – MVP που σχετίζονται με την τεχνολογική και  επιχειρησιακή καινοτομία στο πεδίο των έξυπνων πόλεων (#smartcity). Με τις τεχνολογίες που γνωρίζετε !
Τι είναι το Crowdhackathon #smartcity ;
To CITY CHALLENGE – crowdhackathon #smartcity είναι ένας Τριήμερος Μαραθώνιος Ανάπτυξης Καινοτόμων Εφαρμογών και Υπηρεσιών στον οποίο θα αναπτυχθούν πιλοτικές υπηρεσίες και εφαρμογές που λύνουν προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υποστηρίζουν την τοπική και εθνική ανάπτυξη μέσω των νέων τεχνολογιών.Στο CITY CHALLENGE – crowdhackathon #smartcity μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στελέχη των δήμων, νέοι επιχειρηματίες, προγραμματιστές, αναλυτές, φοιτητές και γενικότερα οποιοσδήποτε έχει μια ιδέα σε θέματα που σχετίζονται με την αυτοδιοίκηση και ενδιαφέρεται να την αναπτύξει και να την παρουσιάσει σε ολοκληρωμένη πιλοτική εφαρμογή στο διαδίκτυο ή/και σε κινητά τηλέφωνα. 

Ενδεικτικές Εφαρμογές : 

 • Ενέργεια : Παραγωγή, διαχείριση, μεταφορά, κατανάλωση και εξοικονόμηση ενέργειας. Εναλλακτικές μορφές ενέργειας, ανανεώσιμες πηγές. Εφαρμογές «έξυπνου» φωτισμού, κτίρια χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, έξυπνα δίκτυα ενέργειας.
 • Περιβάλλον :  Διαχείριση και προστασία περιβάλλοντος, διαχείριση χρήσεων γης, διαχείριση αστικών και αγροτικών περιοχών.
 • Υγεία :  Εφαρμογές πρωτοβάθμιας υγείας, τηλεϊατρική, εφαρμογές πρώτων βοηθειών, εφαρμογές για την υγεία των πολιτών.
 • Μεταφορές : Διαχείριση δημόσιων μεταφορικών μέσων, διαχείριση κυκλοφορίας, υβριδικά οχήματα, ηλεκτροκίνηση, αεριοκίνηση. Εφαρμογές για πολίτες
 • Υποδομές και Εφαρμογές Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών : Δίκτυο των πραγμάτων (Internet of Things), έξυπνα δίκτυα, ασύρματη πρόσβαση, νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για πολίτες και επιχειρήσεις.
 • Τουρισμός,  Πολιτισμός και Εκπαίδευση : Ανάπτυξη εφαρμογών προβολής και διαχείρισης του τουριστικού και πολιτισμικού «προϊόντος», εκπαιδευτικές εφαρμογές, έξυπνα παιχνίδια. : Διαχείριση υδάτινων πόρων και αποβλήτων : Εφαρμογές ορθής διαχείρισης και ανακύκλωσης αποβλήτων, διαχείριση υδάτων, εφαρμογές ορθολογικοποίησης της κατανάλωσης.
 • Συμμετοχή πολιτών στη διακυβέρνηση : Προώθηση της διαφάνειας και λογοδοσίας, συμμετοχική λήψη αποφάσεων, ανοικτά δεδομένα, διαχείριση ζητημάτων πολιτών και επιχειρήσεων.
 • Ανάπτυξη και απασχόληση : Ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, διαχείριση καινοτομίας, εύρεση εργασίας, ηλεκτρονικές πληρωμές, συμμετοχική χρηματοδότηση (crowdfunding), υπηρεσίες προς επιχειρήσεις.
 • Ασφάλεια : Διαχείριση ζητημάτων ασφάλειας, ενεργοποίηση πολιτών 

Bραβεία : 

Τα βραβεία του Crowdhackathon #smartcity έχουν ως εξής :
 • 1η ομάδα : 6000 ευρώ
 • 2η ομάδα : 4000 ευρώ
 • 3η ομάδα : 2000 ευρώ
 • Τρεις δωροεπιταγές των 1000 ευρώ για τις επόμενες τρεις ομάδες
Πρόσθετα βραβεία καθώς και δυνατότητες για όλους τους συμμετέχοντες θα ανακοινωθούν στην πορεία, στο crowdhackathon.com/smartcity . 

Διαδικασία και χρήσιμοι σύνδεσμοι : 

 • Διεξαγωγή μαραθωνίου : 12  έως 14 Μαϊου 2017.

Την Παρασκευή 12/5/2017 θα πραγματοποιηθεί το kick off meeting που θα συμμετέχουν οι ομάδες, μέσα στο Σ/Κ (13 και 14/5)  θα πραγματοποιείται η ανάπτυξη των εφαρμογών και την Κυριακή οι ομάδες θα παρουσιάσουν τις εφαρμογές σε όλους και στην επιτροπή αξιολόγησης. Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Αξιολόγηση :

Θα αξιολογήσουμε με βάση την ιδέα και τον βαθμό υλοποίησής της στο διάστημα του crowdhackathon, την  καινοτομία της και το επιχειρηματικό ή κοινωνικό της ενδιαφέρον. Στο site θα παρουσιαστούν οι μέντορες, η επιτροπή αξιολόγησης , καθώς και τα κριτήρια. 

Επικοινωνία

Για οτιδήποτε αφορά το Crowdhackathon μπορείτε να επικοινωνείτε μέσω της φόρμας επικοινωνίας που βρίσκεται στο http://crowdhackathon.com/smartcity/  ή στο crowdhackathon+smartcity@crowdpolicy.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.