Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Δύο ηλεκτροκίνητα Mini Bus για το Δήμο Ηρακλείου από το «ECORouTs»

Στα πλαίσια του στρατηγικού στόχου "Ηράκλειο, έξυπνη πόλη" του Δήμου Ηρακλείου συνεχίζονται οι προσπάθειες στους τομείς που η πόλη μέχρι τώρα δεν έχει καλές επιδόσεις. 
Ποιες είναι αυτές ;
Η Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα, ο τομέας ενέργεια περιβάλλον και η ποιότητα ζωής.Το τελευταίο διάστημα εστιάζουμε την προσοχή μας σε αυτούς τους τομείς και ήδη εμφανίζονται τα πρώτα θετικά αποτελέσματα.
Πρόσφατα εγκρίθηκε η χρηματοδότηση στα πλαίσια του interreg Ελλάδα-Κύπρος η πρόταση «ECORouTs» με τίτλο «Κοινές Δράσεις για τη Δημιουργία Πράσινων - Περιβαλλοντικά Φιλικών Διαδρομών μέσα σε Τουριστικές Περιοχές». Πρόκειται για ένα έργο με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους 24 μήνες, το οποίο θα συγχρηματοδοτηθεί κατά 85% από κοινοτικούς πόρους και 15% εθνικούς, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος INTERREG V-A Ελλάδα – Κύπρος 2014 – 2020.
Στο εταιρικό σχήμα του έργου συμμετέχουν ως επικεφαλής εταίρος ο Δήμος Ηρακλείου, και συνεργάζονται ο Δήμος Χανίων και από την Κύπρο οι Δήμοι Πάφου και Αραδίππου. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου «ECORouTs» είναι 1.616.000,00€, ενώ ο προϋπολογισμός του Δήμου Ηρακλείου για την υλοποίηση των δράσεων που θα αναλάβει ως Επικεφαλής Εταίρος του έργου ανέρχεται στα 813.530,00€.

Ο γενικότερος σκοπός του έργου «ECORouTs» είναι η ελάττωση των εκπομπών CO2 και άλλων αερίων επιβλαβών, τόσο για την ανθρώπινη υγεία όσο και για το φυσικό περιβάλλον. Παράλληλα στόχος είναι η υιοθέτηση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών που θα βελτιώνουν τη διαχείριση των μεταφορών και θα εισάγουν μέτρα και πολιτικές που θα στηρίζουν τη βιώσιμη αστική κινητικότητα ειδικότερα στις τουριστικές περιοχές.  Κύριες δράσεις του έργου, μεταξύ άλλων είναι, η προμήθεια δύο ηλεκτροκίνητων λεωφορείων μικρού μεγέθους, η επάνδρωση και η πιλοτική λειτουργία τους, η δημιουργία διαδικτυακής εφαρμογής που θα επιτρέπει τη λήψη πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο για αφίξεις, αναχωρήσεις, στάσεις και διαδρομή λεωφορείων, η εφαρμογή συστήματος τηλεματικής για ηλεκτρονικές πινακίδες με στόχο την καλύτερη ενημέρωση του επιβατικού κοινού.
Το έργο αυτό έρχεται τώρα να συμπληρώσει τη σημαντική προσπάθεια του Δήμου Ηρακλείου να δημιουργήσει δύο διαδρομές για μικρά λεωφορεία που επανασχεδιάστηκαν για να καλύπτουν τις ανάγκες του επιβατικού κοινού εντός των τειχών της πόλης του Ηρακλείου σε συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ. Πρόκειται για μία υποδομή που θα καλύπτει τις ανάγκες μετακίνησης των Ηρακλειωτών αλλά και των επισκεπτών της πόλης χωρίς επιβάρυνση στην κυκλοφορία ενώ παράλληλα θα αναδεικνύει και θα ενισχύει το ιστορικό – εμπορικό κέντρο. Στόχος είναι η μεταφορά με του επιβατικού κοινού κατευθείαν στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου από τη συντομότερη διαδρομή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.